Grofova “kockica” opet vozi
Objavljeno: 06.07.2018.
Mladi penzioner Branko Pobor Grof iz Selca, po struci izvorno autolakirer na Crikveničkoj je rivieri možda najpoznatiji po svom Renaultu 18 iz 1985. koji je ukrašen hrvatskim crveno - bijelim kvadratićima i natpisima “U boj, u boj...” i “Proud to be Croat” najčešće parkiran na Jadranskoj magistrali u Selcu.

Grof je auto uredio za Europsko nogometno prvenstvo u Austriji prije 10 godina - 1998. godine. Nažalost prošle je 2017. godine “kockica” dala dala svoje i nije prošla tehnički pregled te je skončala u starom željezu.

Ove, 2018. godine “kockica” Renault 18 iz 1985. godine se poput fenixa budi iz pepela i spremna je za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji kao podrška našim vatrenima, a njena je pozicija, kao i uvijek, Jadranska magistrala u Selcu te Crikvenička riviera. Zanimljivo je i to da je Grofov sin Andrej isto godište kao i popularna “kockica”.

Na pitanje dali je razmišljao da potraži sponzore za ukrašavanje automobila Grof odgovara - ma kockica j’ samo naše familijarno veselje i veseli nas da se drugi s njun slikaju i ponose, a ovu su “kockicu” ukrasili moji dobri prijatelji iz struke i zet sa prijateljima iz aha marketinga I tiskare Printeo iz Zagreba.

Parkiralište “kockice” prošle je godine završilo u nacionalnim medijima jer je inovativni Grof, kako mu se supruga ne bi zabila automobilom u zid, objesio pajete za barku.