Otkazan 108. plivački maraton Šilo - Crikvenica
Objavljeno: 20.08.2018.
Plivački maraton Šilo – Crikvenica, najpoznatiji plivački maraton u Crikvenici i najstariji plivački maraton na Jadranu, tradicionalno se trebao plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Grada Crikvenice. 108. po redu, maraton je okupio rekordan broj prijavljenih natjecatelja, njih 490.

Na jučerašnji start su došla 432 natjecatelja i izvršila prijave.
Plivači su došli i s drugih kontinenata, iz dalekih zemalja, kao što su SAD, Australija i Hong Kong. Vrhovni sudac Hrvatskoga saveza daljinskoga plivanja i organizacijski odbor su premjestili start s 10 na 15 sati zbog jake bure koja je bila očita prepreka održavanju maratona. Svim okupljenim sudionicima bio je osiguran ručak, a vrijeme su kratili zajedničkim druženjem.
Iako su natjecatelji brodicama prevezeni na Šilo u dobroj namjeri da se maraton održi, sudac je odlučio da je bura prejaka da bi se maraton održao. Naposljetku je otkazan, a nekoliko pojedinaca je na vlastitu inicijativu preplivalo stazu.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji 108. po redu Plivačkoga maratona Šilo – Crikvenica, a najviše našim strpljivim i hrabrim natjecateljima. Stihovi poznate pjesme kažu „krivo je more“, ali mi mu ne zamjeramo, već s nestrpljenjem očekujemo sljedeći, 109. Plivački maraton.

Organizator 108. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: Crikvenički plivački klub, Vaterpolo klub „Crikvenica“, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", KPA "Crikvenica" i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce"
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija,
Županijska lučka uprava Crikvenica, Hostel Karlovac, "Eko-Murvica" d.o.o. i "Jadran" d.d. Crikvenica