Predstavljena dopunjena monografija grada Crikvenice
Objavljeno: 09.11.2018.
Grad Crikvenica ove godine slavi dvije velike obljetnice, 130 godina turizma i 25 godina postojanja lokalne samouprave.

Tim povodom izdano je i dopunjeno i izmijenjano izdanje prve Monografije Grada Crikvenice „Kamik, more i čovik'' koja je pisana povodom 120 godina turizma u Crikvenici. Od posljednjeg izdanja prošlo je točno 10 godina, a u tom periodu mnogo se toga promijenilo.

Revidirano izdanje monografije nadopunjeno je novim, svježim informacijama, investicijama i postignućima kroz posljednje desetljeće. Crikvenica je ponovno prava turistička ljepotica. Renoviraju se hoteli, ulaže se u smještajne i plažne kapacitete te zabavni i kulturni sadržaj.

U program je nazočnu publiku uvela ravnateljica centra za kulturu dr. Ivan Kostrenčić, ujedno i glavna urednica monografije, Sanja Škrgatić koja je imala jednu od ključnih uloga u osmišljanju, pisanju i objavi monografije. Uz nju, na pozornici su se predstavili i povjesničar Ranko Starac, zaslužan za povijesni aspekt monografije te profesor dr.sc. Željko Bartulović, koji je ovoga puta imao priliku biti recenzent monografije iskazavši svoje viđenje i mišljenja o istoj. Predstavnica novinsko-nakladničke kuće Glosa, gospođa Ksenija Čulina, koja se pobrinula za dizajn i tisak monografije, bila je također jedan od govornika te se zahvalila svima koji su na bilo koji način učestvovali u izradi monografije i zahvalila na prilici za suradnju.

Simboličan, prvi primjerak, ravnateljica Centra za kulturu Sanja Škrgatić uručila je zamjenici gradonačelnika Grada Crikvenice, Silviji Crnić, koja se ovom prilikom zahvalila svima koji su svojim radom i idejama doprinijeli stvaranju i izdavanju monografije te naglasila kako je Crikvenica uistinu u posljednjih 10 godina poprimila jednu novu vizuru te kako se zapravo kroz sve te aktivnosti želi pokazati u kojem će se smjeru Crikvenica i dalje nastojati razvijati.

Posjetitelji su u sklopu programa imali priliku uživati i u tekstovima Mladena Barca čije je recitacije izrekla djevojčica Ena Ban, članica Katedre čakavskog sabora “Kotor“ te na samome kraju, u pjesmama u izvedbi Marijana i Kazimira Ferenčića koji su večer upotpunili prigodnom glazbenom podlogom.

 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top