Ni Rio, ni Nica, najlipše su maškare Crikvenica
Objavljeno: 30.01.2019.
Vikend za čistu peticu u Crikvenici je iza nas.

Nakon „Škole maškaraneh tanci“ koja se održava svaki petak tijekom „Maškara 2019.“ i nezaboravne subotnje zabave koju nam je priredila Maja Šuput, nedjelja nas je „počastila“ ključnim događajem ove manifestacije, a to su Dječja i Velika maškarana povorka koje su se po prvi puta mogle pratiti u prijenosu uživo na Kanalu RI.

Dječja povorka je sadržavala 15 grupa s gotovo 1.000 djece i njihove pratnje. Povorka je krenula u 11 sati, a vodio ju je meštar Bene zajedno sa svojom svitom. Uz njih je bila i Mala svita koju je već desetu godinu zaredom oformilo Društvo „Naša djeca“, a čiji je zadatak učiti od meštra kako njegovati običaje ovoga kraja. Svake godine Malu svitu čine učenici prvoga razreda, a ovogodišnji učenici su polaznici OŠ Zvonka Cara. Uz meštra, njegovu svitu i Malu svitu, povorku su srdačno dočekali i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina, direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić, riječki meštar Toni te ovogodišnja kraljica riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak.

Velika karnevalska povorka krenula je u 14 sati i brojala je 1.200 sudionika u 34 maškarane grupe. Bilo je tu grupa iz cijele Hrvatske i Slovenije, alegorijska kola, nezaobilazni zvončari, udruge za očuvanje narodnih običaja… Svi prisutni su dobrim raspoloženjem, smijehom i plesom tjerali tamne oblake, a doživljaj im nije mogao pokvariti ni pljusak.

Nakon obiju povorki, posjetitelji su bili pozvani u Gradsku sportsku dvoranu na druženje s maškaranim udrugama i zabavu uz grupu „Point“. Na koncu, teško se odlučiti što je izazvalo veću pozornost - brojne grupe najmlađih i najslađih sudionika ili odrasli sudionici s maštovitim kostimima.

Ipak, u jedno smo sigurni, a to je da će svi gosti i sudionici maškaranih povorki ponijeti najbolje dojmove iz Crikvenice, kao jednoga od najvećih središta maškaranih zbivanja na Kvarneru.

Idemo dalje! Pred nama je još jedan vikend pun zabave!

U petak, 1. veljače, uplešite u mjesec zaljubljenih uz Elija Bašana i njegovu „Školu maškaraneh tanci“, a u subotu, 2. veljače, očekuje vas najveseliji maškarani tulum u Gradskoj sportskoj dvorani, a zabavljat će nas Joško Čagalj - Jole.

Posjetite najveselije maškarane foto galerije na Facebook stranici Maškare Crikvenica i www.maskare.net.
Maškarana Rivijera Crikvenica vas čeka!

Organizator „Maškara 2019.“ je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizator „Ekskluziva“ d.o.o. Rijeka.
Generalni pokrovitelj je Grad Crikvenica, a pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, TZ Kvarnera, „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.d., Županijska lučka uprava Crikvenica, „Adrialin“, „Lidl“ Hrvatska, Ožujsko pivo, „Pavlomir“ d.o.o., hotel „Marina“ Selce, hostel „Karlovac“, DC „Mihurić“ Selce, „Marinero Tours“, Erste bank, Novi list, Radio OK, „Hyper dizajn“ d.o.o.