Veljača u Crikvenici u znaku poduzetništva
Objavljeno: 02.02.2019.
Ove godine će po prvi puta mjesec veljača u Crikvenici biti rezervirana za poduzetnike, kako one koji su već uplovili u poduzetničke vode, tako i one koji se tek namjeravaju okušati u poduzetništvu.
Grad Crikvenica, grad je povoljne poduzetničke klime te već četiri godine za redom putem mjera potiče poduzetništvo na području grada, a ove se godine otišlo korak dalje projektom Edukacijom do uspjeha.

U želji da se poduzetnicima olakša snalaženje u „šumi“ propisa koji se odnose na njihovo poslovanje, omogući da posluju zakonito i uspješno, da poboljšaju svoje kompetencije te da postanu što konkurentniji, nastao je projekt Edukacijom do uspjeha. Projekt je rezultat suradnje Grada Crikvenice s javnim, privatnim i civilnim sektorom te znanstvenom zajednicom.

Edukacije su namijenjene svima koji žele postati poduzetnici, mikro i malim poduzetnicima, učenicima te svima koji žele znati više i raditi uspješnije. Edukacije su besplatne, a održavaju se svake srijede u veljači od 17:00 do 20:00 sati u prostoru Gradske vijećnice Grada Crikvenice na adresi Vinodolska 1, Crikvenica. Na kraju edukacije svi polaznici dobivaju potvrdu o sudjelovanju.

S obzirom da teme edukacija prate najčešća pitanja poduzetnika prilikom kretanja u poduzetništvo odnosno segment izazova i mogućnosti koji se pojavljuju kroz poslovanje, edukacije će biti veoma korisne i zanimljive.
Saznat ćete kako postati i ostati poduzetnik, kako pronaći kvalitetnu radnu snagu, kako pratiti svoje troškove i kontrolirati ih, kako primjenjivati porezne propise, kako financirati svoje poslovanje i svoje poslovne poduhvate, kako promovirati svoje poslovanje i proizvode, kako primjenjivati propise iz područja zaštite na radu i Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

O svim ovim temama govorit će eminentni stručnjaci iz svakog od područja, a u diskusiji će biti moguće postaviti pitanje te će stručnjaci govoriti o iskustvima iz prakse.

Predavači iz institucija koje su ujedno suorganizatori projekta su:
  • doc. dr. sc. Mirjana Grčić Fabić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, nositeljica je kolegija Osnove poduzetništva, Ekonomika poduzetništva te Menadžment malih i srednjih poduzeća.
  • doc. dr. sc. Ana Marija Sikirić, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za računovodstvo, te sunositeljica kolegija Računovodstvo malih i srednjih poduzeća, Financijsko računovodstvo 1, Menadžersko računovodstvo i Računovodstvo proračuna i neprofitnih organizacija.
  • doc. dr. sc. Bojana Olgić Draženović, docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, članica je Katedre za financije i bankarstvo. Nositeljica je i sunositeljica kolegija Monetarna ekonomija, Financijska tržišta i institucije te Investicijska analiza.
  • dr. sc. Ivana First Komen, izvanredna profesorica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, pročelnica Katedre za marketing. Predaje više marketinških predmeta, a od 2013. je voditeljica programa cjeloživotnog učenja Online marketing.
  • Linda Mitrović, rukovoditeljica Odjela za tržište rada Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, RU Rijeka
  • mr. sc. Stjepan Kolačević, voditelj Odjela za nadzor poreza na dobit, dohodak i doprinose Porezne uprave, Područni ured Rijeka
  • Snježana Grgić, direktorica tvrtke Privatnost specijalizirane u području zaštite osobnih podataka i informacijske sigurnosti. Autorica je više stručnih radova iz područja zaštite osobnih podataka.

Organizator projekta je Grad Crikvenica, a suorganizatori su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske Općine, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Inspektorat rada PU Rijeka, Porezna uprava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar Vinodol, Zagrebačka banka, Srednja škola dr. Antuna Barca i dr.
Sponzori projekta su: Konoba Trabakul, Kavana Toš, Milman d. o. o., Restoran Dida, Zagrebačka Banka.