Druga edukacija za poduzetnike - edukacijom do uspjeha
Objavljeno: 11.02.2019.
Veljača je u Crikvenici rezervirana za ljubav i poduzetnike pa je tako nakon prve edukacije održane 06. veljače u prostoru Gradske vijećnice, ova srijeda 13. veljače rezervirana za drugu po redu od četiri edukacije u sklopu projekta „Edukacijom do uspjeha“.

Prepuna Gradska vijećnica dokaz je da su edukacije itekako potrebne te da su teme izrađene prema mjeri poduzetnika.

Nakon tema prvog tjedna, u drugom tjednu očekuju vas teme iz računovodstva i poreza. Što možete očekivati od računovođe, koji su sve oblici poslovanja, kako čitati financijske izvještaje, koje su porezne izmjene nastupile s novom godinom te kako preživjeti porezni nadzor samo su neka od zanimljivih pitanja na koja ćete u srijedu dobiti odgovor. Biti će prezentirani i primjeri iz prakse, a svi prisutni moći će sudjelovati u raspravi i pitati sve ono što ih zanima.

Zanimljive teme vodit će dva predavača:  doc.dr.sc. Ana Marija Sikirić ,  docentica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci na Katedri za računovodstvo, te sunositeljica na kolegijima Računovodstvo malih i srednjih poduzeća, Financijsko računovodstvo 1, Menadžersko računovodstvo i računovodstvo proračuna i neprofitnih organizacija te mr.sc. Stjepan Kolačević, Voditelj odjela za nadzor poreza na dobit, dohodak i doprinose Porezne uprave, Područni ured Rijeka.
 
U nastavku donosimo i detaljan program druge edukacije koja se održava 13. veljače 2019. godine od 17:00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice, Vinodolska 1:
 
17:00 - 17:15 UVOD U EDUKACIJU
17: 15 – 18:00 KAKO ODABRATI KNJIGOVOĐU, ŠTO OČEKIVATI OD KNJIGOVOĐE, KAKO ČITATI FINANCIJSKE IZVJEŠTAJE, POREZNE IZMJENE OD 01.01.2019.? – doc. dr.sc. Ana Marija Sikirić, EFRI
18:00 – 18:15 RAZGOVOR S PODUZETNICIMA
18:15 – 18:35 PAUZA, sponzor „TOŠ“ Crikvenica
18:35 – 19:20 KAKO PREŽIVJETI POREZNI NADZOR? – mr.sc. Stjepan Kolačević, Porezna uprava
19:20 – 20: 00- RASPRAVA I ZAKLJUČCI
 
Organizator projekta je Grad Crikvenica, a suorganizatori su Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Inspektorat rada PU Rijeka, Porezna uprava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Poduzetnički centar „Vinodol“, „Zagrebačka banka“, Srednja škola dr. Antuna Barca i dr. Sponzori projekta su: Konoba „Trabakul“, Kavana „Toš“, „Milman“ d.o.o., Restoran „Dida“ i „Zagrebačka banka“.