Ljubavno lice Crikvenice
Objavljeno: 12.02.2019.
Grad Crikvenica jedan je od šest partnera projekta I-Archeo S. koji se provodi u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska 2014 – 2020., financiranoga od strane Europske unije.

Uz hrvatske partnere, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Pazin, u projektu sudjeluju i tri talijanska partnera: Consorzio Teatro Publico Pugliese iz Barija kao nositelj projekta, Regione Abruzzo te Marche Teatro Scarl iz Ancone.

Grad Crikvenica prvi je partner koji u sklopu projekta mora izvesti svoj pilot projekt, a cilj projekta je valorizacija prirodne i kulturne baštine. Područje grada Crikvenice kroz ovaj se projekt želi brendirati kao Rivijera ljubavi te je stoga turistički itinerar vezan uz Valentinovo kojim se također nastoji produžiti turistička sezona i na nesezonske mjesece kao što je veljača.

Četverodnevni itinerar odnosno realizacija samog pilot projekta kreće u utorak, 12. veljače 2019. godine, a višednevni program uključuje mnoge aktivnosti za zaljubljene, poput posjeta Muzeju Grada Crikvenice, šetnje Ljubavnom cesticom i posjet gradini Badanj 13. veljače od 10:30 sati, posjete najpopularnijim mjestima za ljubljenje i press konferenciju na jednom od mjesta za ljubljenje na sam dan Valentinova, 14. veljače od 10:00 sati, obilazak Labirinta ljubavi istog dana od 14:30 sati i koncert klape Sveta Jelena Dramalj od 16:45 u Crkvi UBDM u Crikvenici kao predivan valentinovski poklon. U petak vas pozivamo i na posjet izložbi Ivana Balaževića u Gradskoj galeriji Crikvenica s početkom u 10:30 sati.

Grad Crikvenica je prvi partner koji mora izvesti pilot projekt, a u njegovoj pripremi sudjelovali su javni i privatni dionici s područja Crikvenice, dok je radionice vodio direktor UHPA-e Željko Trenzner, a u samoj organizaciji i realizaciji uz javne partnere poseban obol dala je i Istarska razvojna turistička agencija IRTA d.o.o.. Osim što bi trebao povećati atraktivnost destinacije izvan glavne turističke sezone, projekt bi trebao poboljšati suradnju sudionika iz javnog i privatnog sektora koji su sudjelovali u osmišljavanju ljubavnog itinerara.
Projekt mora biti održiv narednih pet godina te se organizatori nadaju da će nakon završetka pilot aktivnosti za projekt čuti u drugim djelovima Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe naše.

Pilot projekt koji će se održati od 12. do 16. veljače 2019. godine u Crikvenici namijenjen je prvenstveno partnerima u projektu odnosno inozemnim i hrvatskim agencijama, turoperatorima, vodičima i medijima kako bi prepoznale Crikvenicu kao ljubavnu destinaciju i prenijele lijepi glas o njoj te da bi ju gosti upravo u tu svrhu još više posjećivali i izvan turističke sezone.