Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa i akcija darivanja krvi
Objavljeno: 28.02.2019.
Sukladno kalendaru natjecanja Hrvatskog Crvenog križa, GDCK Crikvenica organizira Gradsko natjecanje mladeži Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati dana 09.03.2019. godine u Srednjoj školi “Dr. Antuna Barca” Crikvenica s početkom u 10:00 sati.
Na natjecanju će nastupiti 2 ekipe podmlatka (po jedna iz O.Š. Vl. Nazor i O.Š. Zvonka Cara), te 2 ekipe mladeži (iz S.Š. Dr. Antuna Barca, Crikvenica).

Natjecatelji će provjeravati znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

Pobjednici pojedinih kategorija stječu pravo sudjelovanja na međužupanijskom takmičenju koje će se održati 06.04.2019. u Puli za područje Primorsko-goranske i Istarske županije.

Akcija darivanja krvi u dva dijela
 
Gradsko Društvo Crvenog Križa Crikvenica u suradnji sa Odjelom za transfuziologiju KBC Rijeka organizira 1. ovogodišnju akciju darivanja krvi u dva dijela.

Od ove godine, akcije će se održavati u prostoru Thalassotherapije, Crikvenica – dvorana „Mirta“iznad recepcije.

Prvi dio akcije (za darivatelje s prezimenima A-K) će se održati ponedjeljak, 11.03.2019.
Drugi dio akcije (za darivatelje s prezimenima L-Ž) će se održati ponedjeljak, 18.03.2019.

Obje akcije će se održati u vremenu 8-12 sati.

Za darivatelje osiguran je parking kod gornjeg ulaza, nakon prolaska kroz rampu lijevo. Zahvalni obrok bitće organiziran u restoranu objekta „Ružmarinka“

Pozivamo sve naše stalne darivatelje kao i one koji to žele postati da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.