Objavljen Javni poziv Primorsko-goranske županije za potpore razvoju malog gospodarstva
Objavljeno: 25.03.2019.
Obavještavamo sve zainteresirane da je na mrežnim stranicama Primorsko-goranske županije pod poveznicom: Natječaji / Ostali natječaji https://www.pgz.hr/ Natjecaji objavljen JAVNI POZIV  poduzetnicima za dodjelu potpora male vrijednosti iz „Programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje 2017. – 2020.“ za razvoj malog gospodarstva u 2019. godini s pripadajućim Uputama za prijavitelje.

Sredstva su namijenjena  mikro i malim subjektima malog gospodarstva sukladno važećem Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva poduzetnicima i to: d.o.o.-ima, j.d.o.o.-ima te obrtima koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu  te  koji spadaju  u prihvatljive prijavitelje  navedene u Javnom pozivu i Uputama za prijavitelje.

Odobravaju se  bespovratna sredstva do 30.000,00 kuna  za sufinanciranje troškova nabave opreme za proizvodne i uslužne djelatnosti za poduzetnike u sektoru malog gospodarstva te  do 20.000,00 kuna za sufinanciranje troškova za pripremu dokumentacije u svrhu prijave investicijskog ulaganja na EU natječaj za sufinanciranje ulaganja.
Raspoloživa bespovratna sredstva za poduzetnike su u iznosu od 1.510.000,00 kuna.