Dani lovora u Crikvenici
Objavljeno: 15.05.2019.
Udruga Kušac se od ove godine uključuje u manifestaciju nazvanu DANI LOVORA u Crikvenici, od 17. do 19. 05. 2019. godine, pod pokroviteljstvom TZ Grada Crikvenice i Grada Crikvenice u sklopu projekata Crikvenica zdravi grad i In love in Crikvenica.

Ova je manifestacija zamišljena kao manifestacija koja će se održavati svake godine u svibnju (u predsezoni) sa promoviranjem lovora, miomirisne mediteranske biljke/grma/stabla, po kojoj je Crikvenica prepoznatljiva zbog vjerovatno najveće zastupljenosti lovora na Mediteranu, jer od 1926. godine imamo cijeli park lovora, od 2013. imamo Mediteranski labirint ljubavi napravljen od grmova lovorike, lovor je prisutan na svim zelenim površinama u gradu i gotovo da nema domaćinstva koje nema lovor u svojem vrtu.

Lovor ima izuzetno velike mogućnosti primjene u svakodnevnom životu za nutritivne svrhe u kulinarstvu i naročito u zdravstvene svrhe, što će biti prezentirano na predavanju 17. 05. 2019. godine i u brošuri pod nazivom Lovor za zdravlje - kako koristiti terapijska svojstva lovora u svakodnevnom životu.

U prilogu program manifestacije Dani lovora Crikvenici.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top