STEM dan otvorenih vrata u Hotelu Omorika
Objavljeno: 31.05.2019.
Sutra, u subotu 1. lipnja organiziramo STEM dan otvorenih vrata u Hotelu Omorika, Crikvenica koji je otvoren za javnost.

Događaj traje od 15:30 do 17:30. Na Danu će posjetitelji moći vidjeti i isprobati tehnologije i rješenja projekta STEM revolucija u zajednici. Moći će voziti robote, vidjeti mogućnosti 3D printera, igrati video igre pomoću micro:bitova, mikroračunala, upoznati pobjednike Superfinala i Croatian Makers robotičke lige iz ove školske godine, vidjeti izlaganja studenata sa STEM fakulteta i mnoštvo drugih aktivnosti.

STEM dan otvorenih vrata jedna je od aktivnosti Robotičkog kampa koji organiziramo od 31. svibnja do 2. lipnja u Crikvenici u Hotelu Omorika. Kamp je jedna od aktivnosti projekta STEM revolucija u zajednici koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Partneri u provedbi projekta su: Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet organizacije i informatike (FOI), Veleučilište u Karlovcu (VUKA), Zajednica tehničke kulture Karlovac, Mladi informatičari Strahoninca i Institut za razvoj tržišta rada.

IRIM kroz svoje projekte uvodi STEM aktivnosti u obrazovno-odgojne ustanove i lokalne zajednice te s dosegom od preko 120.000 djece najveći je takav izvankurikularni pokret u Hrvatskoj. Fokus mu je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i ostalih kompetencija u okviru STEM područja za mlade u Hrvatskoj i drugim zemljama, kako bi postali ravnopravni građani 21. stoljeća.