Potpisivanje ugovora - energetska obnova OŠ Vladimira Nazora Crikvenica
Objavljeno: 04.09.2019.
Energetska obnova Dječjeg vrtića Radost privedena je kraju, a uskoro se očekuje i završetak radova uređenja Dvorišta sreće u Dječjem vrtiću.

Prva je to od energetskih obnova koje je izvedena za odgojno-obrazovne objekte na području grada Crikvenice, a uskoro, točnije već krajem ovog tjedna, kreću radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici.

Izvođač radova je tvrtka X.O.A. d.o.o. iz Rijeke, koja je ujedno i jedan od potpisnika Ugovora o izvođenju radova. Ugovor je ispred tvrtke potpisao direktor Amir Okić, a s druge strane, ispred Grada Crikvenice, Ugovor je potpisao gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.

Vrijednost ugovorenih radova je gotovo šest milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci od dana uvođenja u posao.

Navedena energetska obnova financira se kroz provedbu operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, a temeljem sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora u Crikvenici“ koji je potpisan između Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grada Crikvenice u travnju ove godine.

Gotovo 40% od iznosa energetske obnove financira se bespovratnim sredstvima, dok će od preostalog iznosa 50% biti prijavljeno na Ministarstvo regionalnog razvoja i Europskih fondova za sufinanciranje.

U sklopu radova na energetskoj obnovi škole i školske dvorane postavlja se toplinska izolacija na fasadu, ravni krov, strop prema tavanu i mijenja se dio postojeće stolarije. Ukupna tlocrtna površina bruto škole i sportske dvorane iznosi 1983 m2.

Kao i kod energetske obnove vrtića, bit će vidljive uštede energije i preko 60% te će zgrada biti svrstana u viši energetski razred.

Gradonačelnik Rukavina je investicije nazvao “ciklusom obnove za najmlađe”, podsjetio na nedavnu energetsku obnovu vrtića Radost te najavio da nakon obnove škole Vladimira Nazora na red dolazi i OŠ Zvonka Cara.

Radovi će trajati pola godine, a učenike se neće ometati jer će se uglavnom raditi poslije podne i za vikend, rekla je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović. U obnovu je uključena i sportska školska dvorana.