Šetnja do Duševa
Objavljeno: 19.09.2019.
Šetnja do Duševa u petak 20.9.2019. u 16 sati.

Društvo Crikveničana je godinama organiziralo za blagdan Grada Crikvenice šetnju do Duševa, a prema njihovom nekadašnjem, sročen je poziv za ovogodišnju šetnju:

Dragi prijatelji ovoga lipoga mesta,  gosti i domaći, stari i mladi, stel spravni za Duševo?

Krećemo spred hotela Kaštel , bivšega pavlinskoga samostana ki ovo leto broji 607 let od dolaska pavlini . Poć ćemo uz potok do bivše fabriki amfor i žlepci Sexta Metilija Maxima i uz bivšu fabriku poneštar Marijan Ivančić.

Pridite petak, 20. rujna na 4 ure zapolne pred hotel Kaštel,  dobro se obujte i zamite sobun bočicu vodi. Gremo do srednjovjekovne crkvice Sv. Duha (predjel Podbadanj - Općina Vinodolska)

Nakon dolaska do Plodina, pridružit ćemo se nordijskim hodačima koji ovdje startaju u 16:15 sati, u organizaciji GD Crvenog križa. Šetnja je novouređenom šetnicom uz obale Dubračine. Kod Milmana, razdvojit ćemo se od onih koji će istim putem natrag i nastaviti prema ostacima crkvice Svetog duha (Duševo) čiji okoliš je zaslugom Muzeja Grada Crikvenice raskrčen od bujnog zelenila. Nastavljamo prema Slanom potoku te se nakon kratkog hoda po cesti uspinjemo prema gradini Badanj i dalje po Ljubavnoj cestici do centra.

Pješačka tura duga je oko 6 km , s malom visinskom razlikom (uspon do Badnja koji je na 180 m) , a povratak u centar će biti između 18:30 i 19 sati. Hodat će se laganim tempom.

Organizator: Planinarsko društvo Strilež, Crikvenica uz suradnju s Gradom Crikvenica