Krenulo je maškarano ludilo u Crikvenici
Objavljeno: 15.01.2020.
Iza nas je zanimljiv sunčani zimski vikend na Rivijeri Crikvenici. Počelo je, počelo! Veselo je zavijorila maškarana zastava, a crikveničke su ulice ukrašene prekrasnim prigodnim, maštovitim i šarenim ukrasima.

Matkovići su toplom dobrodošlicom ugostili svoje brojne maškarane prijatelje. U posjet su im došle brojne skupine s područja grada i okolice pa su ulice bile punih maškaranih zaljubljenika.

Ključevi grada su napokon u rukama maškara, a nakon što ih je preuzeo od gradonačelnika Damira Rukavine, crikvenički je meštar Bene u parku u centru Crikvenice otvorio svoju novu kancelariju u društvu stotinjak maškaranih mališana. U njoj će iskusni meštar djeci dijeliti diplome za nove maškarane nade, kao papirnate simbole da se vrijedna tradicija maškara pažljivo čuva i prenosi na mlađe naraštaje. U meštrovoj se kancelariji, kao i u pravoj, za zasluženu diplomu „dugo čekalo u redu“ i s veseljem prepričavalo koje se maske spremaju za maškaranu povorku. Djeca su nakon otvorenja kancelarije uživala u uzbudljivom nedjeljnom poslijepodnevu na klizanju pod maskama. Uz meda „Lina“ ovaj novi maškarani program proletio je začas, a sudionici su se s oduševljenjem zabavljali uz animatora i vesele igre na ledu. U programu su uživala djeca, ali i njihovi roditelji na jedinstvenom klizalištu uz more u samom centru Crikvenice!

Za još više osmijeha na maškaranim licima pobrinuli su se ugostitelji i obrtnici s crikveničkoga područja, koji i ove godine u sklopu "Vesele maškarane škrinjice" nude brojne pogodnosti i popuste, kao što su 10 % popusta za maškarane goste ili treća besplatna frizura istoj mušteriji tijekom maškaranoga razdoblja. Detalji o blagu koje skriva maškarana škrinjica nalaze se na letku Maškara 2020. i na www.maskare.net, gdje se nalazi i posebna ponuda smještaja.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: „Fine Food“, „Eko- Murvica“ d.o.o., „Jadran“ d.d.
Suradnici u organizaciji: Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, udruge za očuvanje narodnih običaja „Duga“, „Gornji kraj“ i „Matkovići“, Udruga „Kušac“, Katedra čakavskoga sabora „Kotor“, OŠ Zvonka Cara Crikvenica, Društvo „Naša djeca“ Grada Crikvenice, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske
Pokrovitelj: Grad Crikvenica
Sponzori: „Adrialin“, Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine, Pavlomir, Hotel „Marina“ Selce, Ronilački centar „Mihurić“, „Marinero Tours“, „Hyper Dizajn“, „Lidl“, Hostel „Karlovac“, Županijska lučka uprava Crikvenica
Medijski pokrovitelji: Narodni radio, 24 sata, Tunera Info, Radio Rijeka