Ponovno održavanje nastave u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola
Objavljeno: 04.05.2020.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim je službenim stranicama objavio je upute po kojima će se od 11. svibnja održavati nastava u vrtićima i nižim razredima osnovnih škola, a kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Upute se odnose na ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.

U ponedjeljak 4. svibnja 2020. godine na službenoj internet stranici www.radost-crikvenica.hr će biti objavljena anketa o potrebama roditelja za zbrinjavanjem djece, počevši od 11. svibnja ove godine, prema čijim će se rezultatima postepeno otvarati vrtić. Anketu je potrebno ispuniti do četvrtka 7. svibnja 2020. godine.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja te ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu.

Sukladno uputama, odgojno-obrazovne skupine formiraju se sa najviše 9 djece. Skupine se formiraju u četvrtak 7.svibnja 2020. godine. Nakon formiranja skupine djece, 14 dana od početka primjene ovih uputa uključujući neradne dane (11.- 24. svibnja 2020.godine), ne primaju se nova djeca u skupinu.