NOGOMET – Crikvenica kompletira stručni štab
Objavljeno: 21.07.2016.

Vodeći ljudi Crikvenice odlučili su ojačati i struku u mladim uzrasnim kategorijama.

Od utorka je Crikvenica angažirala Đonija Tafru, koji će raditi sa vratarima seniorske momčadi, a biti će i na čelu struke mladih uzrasnih kategorija. Ujedno će Tafra voditi i jedan od mladih natjecateljskih pogona u klubu.

Tafra je u prošlom prvenstvu radio u Orijentu 1919, a na čelu Crikvenice bio je u sezoni 2009/10, kada je 20. travnja, osam kola prije kraja prvenstva na njegovo mjesto došao Željko Rukavina.

Trenerska povijest ispod Kotora zanimljiva je kao i povijest najstarijeg gradskog kluba, koji će za tri godine dohvatiti puno stoljeće aktivnosti.

Goran Gajzler sedamdeset i peti je trener u povijesti Kiraca. Zanimljivo je da su četiri trenera u isto toliko navrata sjedali na užarenu klupu Crikvenice. Slobodan Gračaković, Željko Mudrovčić, Željko Mažar i Nikola Udovičić.

U najdužem kontinuitetu Kirce je vodio čak u tri natjecateljske sezone (od 1950 - 1952) legendarni Mladen Skomerža, a po dvije sezone vezali su Feđa Nikolnikov, Rato Blažić, Slobodan Gračaković, Željko Mudrovčić, Zdravko Brkljačić i Željko Turina.

Mnogi od trenera koji su radili uz Drubračinu ostvarili su kao igrači zavidnu sportsku karijeru. Možda je ilustracije radi zgodno poigrati se ulogom zamišljenog izbornika i postaviti idealnu momčad sastavljenu od crikveničkih trenera.

Tafra (Brkljačić), Turina (Klobučar), Skomerža, Mudrovčić, Tičić, Udovičić (Matejčić), Rupčić, Lukarić, Ivančić, Vukić (Brnelić), Škerjanc.

I rezervna postava sigurno bi bila respektabilna...