KOŠARKA - 8. MEMORIJAL MARINO PAĐEN
Objavljeno: 22.07.2016.

Prijatelji, suigrači i štovatelji mučki ubijenog Marina Pađena, točno deset godina nakon velike tragedije ne samo crikveničkog sporta, organiziraju tradicionalni 8. Memorijal Marino Pađen.

Ove godine turnir u streetball košarci održati će se u Selcima, na Trgu palih boraca, utorak 26. srpnja, uz brojne prateće sadržaje.

Organizatori turnira su MZ Selce, KK Crikvenica, Bilo jidro Crikvenice, te preko 80 sponzora, koji su na razne načine pripomogli da ovaj turnir i ovo ljeto bude jedan od udarnih sportskih događaja na području Crikvenice.

U tijeku su formiranja momčadi za veliki prestiž pod košem. Najavljen je dolazak brojnih poznatih sportaša, ne samo košarkaša. Tradicionalno dobri Crnci, momčad sastavljena od Marinovih suigrača (Antić, Komadina, Benić, Šamanić), naići će na ozbiljne protivnike u prošlogodišnjim pobjednicima, sastavu Ham and eggs iz Slovenije, Drvnoj industriji iz Crikvenice (Kozlevčar, Petrović, Vranješ), te za ovaj turnir prigodno sastavljenim momčadima. Dolazak je najavio Štemberger, svestrani boćar Marino Miličević, Mauro Veljačić...

Turnir se igra na vrhunskoj podlozi, čije je postavljanje financirao Fran Pilepić, naš košarkaški internacionalac, igrač Cedevite, koji je igrao i u Crikvenici, a trenutno se individualno priprema za novo prvenstvo u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.

Nagradni fond turnira je preko 20.000 kuna, uz brojne prigodne nagrade.

Prijave za turnir traju do samog početka natjecanja na 092-2646781 (Matija Šamanić).

Generalni sponzor turnira je Elektromaterijal Vid-mar d.o.o.