NOGOMET – PRIPREMNA UTAKMICA-11082016
Objavljeno: 11.08.2016.

CRIKVENICA 1
LOŠINJ 1

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledalaca: 40. Sudac: Mehinović (Rijeka).

Strijelci: 1:0 - Buršić (33), 1:1 - Babić (85).

CRIKVENICA: Srok, Franišković, Imamović, Smojver, Merle, Butorac, Kuna, Čavala, Rubčić, Buršić, Kvezić (još su igrali: J. Fazli, D. Fazli, Mijolović, Firkelj, Lekaj, Prpić, Škoro, Petrović, Svetić).

LOŠINJ: Busanić, Abram, Valenčić, Jergović, Erceg, Marić, Belobrajdić, Gršković, Jerneić, Fatić, Babić (još su igrali: Kauzlarić, Šepura, Šarković, Mgazin, Mrvac, Udović).

Odličnu, sadržajnu i vrlo gledljivu pripremnu utakmicu odigrali su nogometaši Crikvenice i Lošinja usprkos snažnoj, na trenutke i orkanskoj buri. Momčadi koje će se susresti već u prvom kolu predstojećeg prvenstva MŽL NS Rijeka pokazale su zavidnu fizičku spremu, kao odičan temelj za nadgradnju koja onda donosi kvalitetniji pristup rješavanju trenerskih zamisli.

Gosti su brže i jednostavnije dolazili pred gol Sroka, ali su u završnici nastojali svoja htjenja u realizaciji okončati udarcima iz daljine, uglavnom sa vrha kaznenog prostora.

Sa druge strane Crikvenica je igrala vrlo precizno, sa punom kontrolom lopte i sa podosta kombinatorike u kojoj je krajnji cilj bio izbacivanje dubinskih lopti na koje su stizali Buršić, Kvezić te Ćavala, koji je odigrao probnu utakmicu za momčad Gorana Gajzlera. Dobro se je nadopunjavao i Merle, koji je sa lijeve strane bio u prilici više puta slati pred vrata korisne ubačaje.

U 30. prvu izrazitu priliku imao je Buršić, ali je usamljen sa 16 metara pucao nisku pokraj desne vratnice vrlo sigurnog Busanića.

Ipak samo tri minute kasnije Crikvenica vodi. Buršić se je ponovno našao u kaznenom prostoru, nakon što je primio loptu iz dobro odrađene akcije iz sredine terena. Realizacija je uslijedila nakon što je Buršić vješto potkopao loptu, koja je u visokom lobu preletjela nemoćnog vratara gostiju.

U prvom dijelu gosti najopasnije prijete nakon direktnog udarca iz kornera u 41. minuti. Dobro usmjerena lopta dobila je pomoć naleta bure, ali je sigurni Srok izboksao loptu iz gornjeg desnog ugla.

U drugom dijelu gosti vrše izmjenu svih raspoloživih igrača sa klupe već u 53. minuti. Lošinj je opasniji, a najbolju priliku ima Babić u 68. minuti, kada kreće sam na Sroka, ali je u sučeljavanju spretniji domaći vratar.

U 73. minuti Babić ponovno gubi duel sa Srokom, a u 80. Belobrajdić je ometen u izglednoj prilici.

Posljednjih petanestak mnuta i Gajzler je uveo svoje igrače sa klupe, a raduje činejnica da nakon dugo vremena Crikvenica ima čak 8 igrača sa zaštićenim godištem u kompletnom igračkom rosteru. Na utakmici sa Lošinjom nedostajali su zbog radnih obaveza i ozljeda Vukelić, Gašparović i Mazzarolli. 

U 85. minuti stiže zaslućeno izjednačenje. Gosti izbijaju pred nemoćnog Fazlija, a Babiću ostaje zadatak egzekutora za 1:1.

Treneri zadovoljni jer su obje momčadi igrale vrlo dobro. Trener Lošinja Tkalčević smatra da mu je momčad u uzlazu forme. Prošli četvrtak pobijedili su Lokomotivu u Rijeci (3:1), ali nakon ove utakmice rekao je – „Mislim da je današnje izdanje moje momčadi čak i bolje nego protiv Lokomotive“.

Pred Crikvenicom i Lošinjom u subotu su nove utakmice. Kirci odlaze na Krk, dok će Lošinj igrati na Brnasima sa Halubjanom.

Zanimljiva je opservacija i odličnog suca Mehinovića po završetku utakmice. „Ne pamtim kada sam vidio Crikvenicu da igra ovako povezano, sa mnogo kombinatorike koja ima svoju svrhu i cilj. Bila je ovo utakmica na mnogo višoj razini od ranga natjecanja u kojemu se trenutno nalaze ova dva kluba“.

Zanimljivo da je po završetku utakmice Crikvenice sa Novigradom iznio isto mišljenje i Robert Prosinečki.