NOGOMET – PRIPREMNA UTAKMICA : CRIKVENICA 1 : CRES 1
Objavljeno: 18.08.2016.

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledalaca: 65. Sudac: Jelenčić (Kastav).

Strijelci: 1:0 - Rubčić (5), 1:1 - Cianci (84).

CRIKVENICA: Srok, Smojver, Vukelić, Simanović, Butorac, Rubčić, Imamović, Frančišković, Merle, Kezić, Buršić (još su igrali: Fazli, Mijolović, Kuna, Firkelj, Mazzarolli, Lekaj).

CRES: Zmajla, Francetić, Augustinović, Inić, Omerović, T. Zubović, Štemberger, Bandalo, Mance, Cianci, Žarić (još su igrali: Kovačić, Zubović, Žic).

U nizu od četiri pripremne utakmice koje trener Gajzler odigrava sa otočkim momčadima (Krk, Lošinj, Cres, Vihor), utakmica sa Cresom je bila sa strane domaće momčadi bila dobra samo pola sata. Nakon toga mnogo bolje igrali su gosti iz Cresa.

Povela je Crikvenica nakon slobodnog udarca Rubčića sa desne strane sa nekih 30 metara. Mudro ubačena lopta na sredinu kaznenog prostora, okrznula je nekoga od obrane Cresa okrznula i odsjela u desnom donjem kutu vratara Zmajle.

Cres kao novajlija u MŽL NS Rijeka, iako nije igrao u punom sastavu (radne obaveze), ostavio je vrlo dobar dojam. Mnogo trke, striktnog pokrivanja u obrani i lakoća dolazaka pred vrata Sroka krasili su igru trenera Živka Cunjka. U svakoj liniji gosti su imali po jednog igrača koji je bio nositelj igre u svojem prostoru. Sigurni Zmajla, vrlo čvrsti Augustinović, pokretni Mance i u svakom trenutku izuzetno opasni Cianci.

Trener Crikvenice imao je dan uoči ove utakmice težek trening, koji je ostavio traga na igru domaće momčadi. Osobito su se počeli pojavljivati problemi nakon što su počele prve izmjene. Igrači koji su ulazili u igru nisu donosili iskorak. Naprotiv obrana Crikvenice počela se je sve više povlačiti pred svojeg vratara, što je trener Gajzler posebno istaknuo da mora otkloniti u igri kod svojih stopera.

Evidentno je da je velika razlika od udarne postave i tanke kvalitete pričuvnih igrača.

U 20. minuti uslijedila je nova akcija Crikvenice u izvedbi Merlea, koji je ubacio Kveziću, ali je domaći napadač promašio.

U 33. minuiti Buršić je imao izglednu priliku, uputio je i udarac prema gostujućem golu, ali za malo pokraj desne vratnice.

U 33. minuti igru igru napušta sportski direktor Cresa Toni Zubović, najstariji igrač na terenu i prepušta mjesto svojem sinu. Rijetko, ali ne i neviđeno. Unazad 4-5 godina dres Vinodola nosio je Bojan Petrinović, koji je igrao u prvoj momčadi sa svojim sinovima Andrejom i Tonijem ! 

Do kraja utakmice čak četiri prilike ukazale su se Cianciu, koji je ne tako davno igrao i pod Kotorom.

Prilike se nižu u 33. 69, 72 bez učinka, ali posljednja u 85. bila je uspješna. Minijatura u kaznenom prostoru Crikvenice, varka čuvara te lagano plasirana završnica udarcem kojega pričuvni vratar Juan Fazli nije mogao braniti.

U subotu u Crikvenicu dolazi još jedan klub sa naših kvarnerskih otoka. Vihor iz Baške generalna je proba uoči prvenstva, koje će Kirci otvoriti - na otoku Lošinju !

Cres će u ponedjeljak igrati u Istri sa Potpićnom svoju posljednju oglednu utakmicu uoči početka prvenstva.