VIKEND U ZNAKU BOĆARA, NOGOMETAŠA I RUKOMETAŠICA
Objavljeno: 01.09.2016.

Prvi vikend u rujnu znak je za početak službenih natjecanja u boćarskim ligama. Dok su majstori iz Sv. Jakova svoju prvu prepreku u prvenstvu odradili na najbolji način, na jog izlaze u subotu članovi Primorske lige.

SUBOTA, 3. KOLOVOZ

BOĆANJE – 1. KOLO PRIMORSKJE LIGE (17,00)

Ledenice - Drivenik, Plužnice - SELCE, Grižane - Punat. Boćari Sv. Jelene, koji su prošle godine podijelili prvo mjesto sa Bribirom u prvom su kolu slobodni.

BOĆANJE – TURNIR 3 DRŽAVE

Boćarska reprezentacija Grada Crikvenice U-23 nastupiti će na vrlo jakom boćarskom turniru Postojna 2016. Reprezentaciju čine Zvonimir Maras, Karlo šaban i Damir Poslek uz voditelja Vjeku Matetića. Reprezentacija našega grada nastupa već treći puta na ovom turniru. Zanimljivost je da se turnir poklapa sa rekonstrukcijom najstarije, povijesne prve i izrazito namjenski građene boćarske dvorane na prostorima bivše države. Riječ je o legendarnoj Zelenoj dvorani. Na turniru tri nacije nastupaju reprezentacija Beograda (predstavnik Srbije), reprezentacije Rijeke i Crikvenice, te ispred domaćina reprezentacije Postojne i Sežane. Na turniru nastupa i ženska ekipa BK Čavle. Discipline na turniru su par klasično, precizno izbijanje i štafetno izbijanje.

RUKOMET

Rukometašice Murvice predstaviti će se u Gradskoj sportskoj dvorani (11,00) u novom sastavu u ogledu sa četvrtoplasiranom ekipom 1. Austrijske lige, koju vodi Jerko Dika, dugogodišnji igrač Pećina, trener i rukometni sudac, ali svojevremeno i pomoćnik legendarnog Vinka Kandije, tvorca Hypo-banke u Beču. Domaće igračice imaju poprilično poteškoća sa sastavom. Maturalna putovanja, ozljede, a Kika Grozdek je morala na operaciju slijepog crijeva.

NOGOMET

Subotu će na Gradskom stadionu u 17,30 sati svoju prvu domaću utakmicu odigrati nogometaši Crikvenice sa Rudarom iz Labina. Novi trener, podosta novih igrača i izražene ambicije Kiraca dobra su pozivnica i preporuka za ugodno subotnje poslije podne. Treba zaboraviti i prvi startni poraz na Lošinju.

NEDJELJA, 4. RUJAN

BOĆANJE

Kreće i 1. ŽBL (16,00) sati u kojoj se od ove godine ponovno natjeću i boćari Gornjeg kraja. U prvom kolu na rasporedu je gostovanje Brzac – Gornji kraj.