NOGOMET – 2. KOLO MEĐUŽUPANIJSKE LIGE NS PGŽ
Objavljeno: 05.09.2016.

CRIKVENICA 3
RUDAR 3

CRIKVENICA Gradski stadion. Gledalaca: 85. Sudac: Zoran Vasiljević (Fažana). Pomoćnici: Bogičević - Marušić.

Strijelci: 0:1 - Maksenčuk (2), 1:1 - B. Imamović (5), 2:1 - Buršić (18), 2:2 - Juričić (41), 3:2 - Buršić (47), 3:3 - Černjul (69).

CRIKVENICA: Srok, Vukelić, Merle, Kvezić, Butorac, Kuna (od 63. Mijolović), Buršić, B. Imamović, Rubčić, Frančišković (od 77. Štanfel), A. Imamović. Trener: Goran Gajzler.

RUDAR: Vozila, Bilić, Načinović, Škopac, Čudić (od 58. Macan), Juričić, Ivanović, Černjul, Kurtić (od 37. Licul), Mehić, Maksenčuk. Trener: Čupić Franko.

Igrač utakmice: Igor Juričić.

Vrlo dobro raspoloženje na početku utakmice obilato golovima, prigodama i kretanjem rezultata, ubrzo je zamijenilo apatično stanje, koje se je uzajamno ispreplitalo. Na relaciji gledaoci - igrači i obratno...

Rudar je u Crikvenici odrađivao svoju drugu gostujuću utakmicu i predstavio se je u moćnijem sastavu u odnosu na utakmicu u Novom Vinodolskom. U sastav se je vratio Černjul, a Macan, Licul i Stepčić pratili su utakmicu sa klupe.

U konačnici prema prikazanoj igri, a ponajviše zbog vrlo loše igre domaće obrane, gosti su bili bliže pobjedi. Sredina terena bila je pod punom kontolom pokretnih Čenjula, Jurišića, Ivanovića koji su imali posjed lopte, a domaću obranu dovodili su u očaj.

Crikvenica nije imala kontrolu sredine terena usprkos znalcima (Butorac, Kuna, Rubčić, oba Imamovića) i lopta je bila bez čiste kontrole i prepuštena stihijskim dodavanjima. Najslabiji dijelovi momčadi i kod domaćina i kod gostiju bile su porozne, nepostojeće obrane, što može biti obrazloženje za vatromet golova. 

Već u 2. minuti Maskenčuk se je ukazao na lijevoj strani domaće obrane koje praktično i nije bilo. Lagani okret i realizacija za 0:1, sa 13-14 metara udaljenosti.

Nakon akcije Rubčić-Kuna- Bernard Imamović slijedi izjednačenje, a sat na semaforu za minute okrenuo se je samo dva puta.

U 8. minuti ponovno je Bernard Imamović u akciji. Lijepa minijatura, varanje vratara Vozile možda je bilo i pretjerano, pa je njegov dobar udarac odsjeo na gornjoj vratnici.

Šest minuta kasnije Maskenčuk bez problema lomi svoga čuvara sada na suprotnoj strani kaznenog prostora, ali njegov udarac je samo za malo neprecizan i prolazi kraj desne vratnice domaćeg gola.

U 16. minuti povratnu loptu prima Kvezić i iz prve puca na gol, ali je Vozila na mjestu.

Dvije minute kasnije raduju se domaći nogometaši. Lijepa asistencija Butorca, a Buršić prihvaća loptu i pogađa gol iz orve volej udarcem sa 12-13 metara malo iskosa za 2:1.

Nakon dvadesetak minuta monotonog razdoblja igre gosti dolaze do izjednačenja, nakon što je najbolji igrač Rudara Juričić pucao izvan kaznenog prostora, a lopta čak nije ni pretjerano jaka i prolazi kroz brojne noge domaće obrane, vara i Sroka i na odmor se odlazi sa 2:2.

Odmah početkom nastavka Buršić bježi gostujućoj obrani, a njegov lagani udarac jedva dolazi do gola, ali dovoljno za vodstvo Crikvenice - 3:2.

Već u idućem napadu Juričić vara tri domaća igrača obrane, što u ovoj utakmici baš i nije bila rijetkost, ali završna egzekucija prolazi tik uz desnu vrtnicu.

U 62. minuti gosti propuštaju priliku utakmice, kao i prije sedam dana kada na Bahalinu nisu iskoristili kazneni udarac. Ovoga puta Juričić je precizno ubacio pred gol Crikvenice, a Macan je promašio neometan gol sa 4-5 metra udaljenosti pucajući visoko preko gola.

Domaća obrana je u velikim problemima, a u najvećim se je našla u 69. minuti. Mehić izvodi slobodan udarac, koji je ustvari bio lagani ubačaj, a vratar Srok i obrana ostali su samo promatrači, kada je Černjul sa trbuhom (!) donio posljednje izjednačenje.

Do kraja je zabilježen najljepši trenutak utakmice u 83. minuti, kada je na lijepi udarac Butorca, Vozila sjajnom obranom spriječio novo domaće vodstvo.

 

S. Lončarić

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top