STOLNI TENIS - 1. LIGA - Stolnotenisačice Sv. Jakova i Vrsara na diobi prvog mjesta
Objavljeno: 11.10.2016.

Stolnoteniska ekipna natjecanja u Hrvatskoj su organizirana liga sistemom. Iza Super lige, u kojoj od ove godine igra STK Crikvenica, nalaze se dvije Prve lige, istok  i zapad.u 1. Ligi-zapad natječu se. Vrsar, Samobor, Dugo Selo, Klek Ogulin, Sveta Nedelja Novaki, Jaska Jastrebarsko, Urania Baška Voda, i Sveti Jakov Jadranovo. Teritorijalno dosta veliko prostranstvo, sa dalekim putovanjima rješavaju se vezanim gostovanjima, što u praksi donosi dva nastupa u istom danu (prije i poslije podne). U prošlom kolu Lea Brnić, Maja Perhat i Mirjana Lučić odradile su paket-gostovanje kod Dugog Sela (4:3) i Jaske Jastrebarsko (3:4). Kako su u 1. kolu pobijedile ekipu Vrsara trenutačno se nalaze na diobi prvog mjesta sa Vrsarom.

Slijedeći 4. krug na rasporedu je 5. studenog.

U STK Sv. Jakov izuzetna briga vodi se o mladim igračicama, što je najbolje vidljivo iz najnovije službene rang liste PGŽ (od 18. rujna) na kojoj su u kadetskoj konkurenciji na prvom mjestu Maja Perhat, dok je treća Veronika Salma.

U konkurenciji najmlađih kadeta Matej Brnić je na drugom mjestu, dok je Matilda Salma također na drugom mjestu u konkurenciji najmlađih kadetkinja.

 

 

S. Lončarić