RUKOMET - DRUGA HRL - ZAPAD (Ž) - 3. KOLO
Objavljeno: 17.10.2016.

Treće uzastopna pobjeda Murvice

 

SENIA        23 (11)
MURVICA  40 (34)

 

SENJ Dvorana Robert Barbić Beli. Geldalaca: 175.  Sutkinje: Višnjić – Wolfand (obje Rijeka).

SENIA: Legac (3), Biondić 1, Koričić 1, Rončević 1, Konta 7 (2), M. Tomljanović, Katalinić (10), Bilen 1, Sučić, S. Tomljanović, Nekić 4, Dežaljin 2, Škrgatić, Slavković, Cvjetičanin 5, Kren.

MURVICA: Antić (5), Kršul, Papić 1, Škorić 5, Juričić 3, Posarić, Filipović 8,  Denelić 4, Matea Pešut, Mandekić (8), Pešut (1), Lekaj 7 (1), Tus 2, Butković 10 (3).

Sedmerci: Senia 2 (2), Murvica 4 (4).

Isključenja: Senia 6 minuta, Murvica 4 minute.

 

Zbog obaveza mlađih uzrasnih kategorija u 1. HKRL (ž), a koje čine većinu igračica u obje ekipe, susjede su odigrale utakmicu već u petak.

Vrlo dobro popunjene tribine, sa podosta gledalaca iz Crikvenice i Novog Vinodolskog, uglavnom roditelja, mogle su nazočiti novoj, efikasnoj prezentaciji vrlo dobro posložene ekipe trenera Mladena Prskala.

Senia je svake godine prisiljena kretati skoro iz početka. Nakon završetka srednješkolskog obrazovanja, djevojke nastavljaju studije i napuštaju Senj. Relativno velika udaljenost od gradskih središta, ljude koji sa mnogo umjeća vode klub ispod Nehaj kule, moraju se uvijek oslanjati na vlastiti, domicilni sastav.

Samo usamljena Ena Konta u redovima Senie, koja iza sebe ima zapažeme nastupe u prvoligaškim ekipama, zbog čestih ozljeda morala je kretati iz početka, iako je ne tako davno stigla i do reprezentacije. Sa nekoliko lucidnih dodavanja pokazala je dio svojeg raskošnog rukometnog znanja, a bila je i prvi strijelac domaća ekipe.

Sa druge strane parketa Konta se je morala susresti sa nekoliko svojih suigračica iz Orijent Presoflexa (Juričić, Skorić, Debelić) iz vremena dok su zajedno igrale 1. ligu.

Prvo poluvrijeme Murvica je odigrala sa samo 8 igračica. Startna postava Tus, Skorić, Filipović, Debelić, Lekaj (Juričić), Butković, Mandekić.

Od prve minute bilo je izvjesno koja će ekipa doći do bodova. Dominantne gošće do odmora su ostvarile velikih +12 golova razlike, da bi u nastavku počele ulaziti sve igračice sa klupe.

Na odmoru je ostala na klupi Tus, a ubrzo su počele ulaziti u igru sve igračice. A gošće nisu bile ni kompletne.

Kristina Grozdek se nakon operacije oporavlja i svoje suigračice je pratila sa tribina, dok je Tomićka imala školu.

Na golu su sve tri vratarke iskoristile ukazanu priliku i minutažu. Mandekićka je za 40 minuta imala 8 obrana, Antićka i Marta Pešut imale su 10-minutnu priliku,koju su maksimalno iskoristile.

Petra Filipović nije imala flaster, kao u prve dvije utakmice, pa je to obilato iskoristila sa realizaciju, skupa sa svojom sumještankom Antonijom Butković i Marijetom Lekaj, koje su ukupno postigle 25 golova !!

Pešut, Skorić, Juričić i Tus uvijek odgovorne i maksimalno fokusirane najprije na obranu, iz koje su se postizavali većinom lagani golovi iz kontri.

U redovima Senie uz spomenutu Kontu, odlično je branila Sara Katalinić, koja je spriječila veći poraz domaće ekipe, te Nekić i Cvjetičanin.

 

 

S. Lončarić