RUKOMET - MORNAR NA DIOBI PRVOG MJESTA
Objavljeno: 17.10.2016.

MORNAR  24 (12)
VERUDA19 (13)

 

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 120. Suci: Kober (Zagreb) – Sunajko (Dugo Selo)

MORNAR: Zena (13+2), Car (3), Matejčić 2, Čupić 4, Jurić 2, Medvedec  4, Britvić, Pavlić, Dražić 1 (1), Mutiši, Margeta 5, Mrakovčić 2 (1), Oroši 1, Knežević, Domijan 3.

VERUDA: Čopić (2+1), Obradović 6, Brajuha, Kolić 2,Špac 1, Barišić 2 (2) , Žunić 3, Berček 7 (2), Jeromela 1, Rašeta 1, Deumić (10), Pavlović, Žulj.   

Sedmrci: Mornar 3 (2), Veruda 6 (3).

Isključenja: Mornar 8 minuta, Veruda 6 minuta.

Diskvalifikacije: Matej Dražić (55), Elvis Špac (35).

 

Mnogo uzbuđenja, nervoze i htjenja koje su kulininirale u posljednjih 15 minuta utakmice, kada je Mornar prešao u vodstvo. Veruda je novi član lige, mlada momčad iz Pule koji vodi Aleksandar Bogojević, svojevremeno i trener u ŽRK Zametu. A na vratima gostiju mladi Bruno Čopić, sin rerezentativne pivotmenke Rosane Čupić-Radović, koja je igrala u Areni, Zametu, ali i talijanskim prvoligašima.

Prvi dio utakmice rezultatski protiče u znaku 10 nerješenih rezultata i sa dva udaljavanja gostiju maksimalno do 2 gola razlike.

U nastavku širina domaće klupe donosi prevagu i dobre obraneoba vratara Zene i iskusnog Cara. Razigrao se je i Margeta, uz Čupića u prvom dijelu i markantnog Domijana na crti,

Pobjeda Mornara drži momčad iz  Dramlja u vrhu ljestvice sa dvije pobjede.

Zanimljivo da su u nastavku podužeg rukometnog programa u Crikvenici igrali i rukometaši Selca i Senja, a u posljednjih 35 godina upravo Mornar, Selce i Senj nikada do ove godine nikada nisu igrali zajedno u istom sustavu natjecanja.

 

 

S. Lončarić