Nogomet - Blamaža nogometaša pod Kotorom
Objavljeno: 28.11.2016.
Napuštajući tribine Gradskog stadiona u Crikvenici, simpatizeri obje momčadi iskazali su potpunu amneziju.
Nitko od Kiraca nije se mogao sjetiti uvjerljivijeg poraza, a i gosti zastupani u povećem broju, pokušavali su se sjetiti kada su i ako su ikada nekome isporučili osam golova. Svestrani sportaš (veslač, rukometaš, nogometaš), eminentni ugostitelj,sportski donator i navijač Halubjana, Beli Radović bio je decidiran – U gostima nikada nismo bili tako efikasni.
Ne samo da su bili efikasni, nego su crveni sa Viškova odigrali kompletnih 90 minuta sjajno, poletno, povezano i efikasno. Ugodno za oko, rastrčano – lekcija modernog nogometa.
Domaćin u dubokoj sjeni gosta, imao je i vodstvo, prvih četrdesetak minuta igrao i prijetio. A onda je od 43. do 45. minute sa tri pogotka momčad Nenada Sušnja najavila potop pod Kotorom. 
Prisjeo je domaćinu zajednički gulaš na oproštaju od sezone na svojem travnjaku. 
Obrana domaćina nije funkcionirala, o čemu zorno govori pdoatak da je momčad Crikvenice tijekom svih 90 minuta prouzročila samo 6 prekršaja (!!). Of čega tri na centru...
Da se Crikvenici ne piše dobro najavio je Alilović nakon 1:58“ kada je sa desne strane napada uputio loptu biljarski precizno na suprotnu vratnicu – 0:1. 
Radost se vraća vrlo brzo golom Buršića, na ubačaj Kune.
Nakon petog domaćeg kornera u izvedbi Kune, na prvoj vratnici se nalazi dobro postavljeni Smojver, koji ubacuje loptu u mrežu sa 2-3 metra za obećavajuće domaće vodstvo.
U trenucima pripreme za odlazak na odmor na terenu ostaju samo igrači Nenada Sušnja, koji egzibicijskim potezima tresu mrežu redom Radan, Miočić i Alilović. Lijepi golovi, izrađene akcije iz duplih pasova i dubinskih progiravanja.
Igrači Crikvenice dugo ostaju u svlačionicama i očekuje se pokoji i domaći gol za ublažavanje poraza, ali stiže novi val razočaranja. 
Nakon četvrtog gostujućeg kornera, Šanjugu nije potreban ni skok za novu realizaciju glavom – 2:5.
U istoj minuti Miočić niže igrače balzamirane i nepokratne domaće obrane, ali njegov udarac udara u vratnicu i odbija se u polje.
Novo uvećavanje gostujućeg vodstva slijedi nakon akcije i bravuroznog poteza Radana, koji je primjetio nesporazum domaće obrane i sa tridesetak metara pogodio mrežu za 2:6.
Butorac, tijekom 2016. godine najbolji strijelac Crikvenice, smanjuje rezultat nakon snažnog udarca i biljarskog odbijanca koji Bedenik ne može obraniti – 3:6.
Gosti su nezasitni. Mikulić i Miletić neumoljivo poentiraju sa novim efektnim golovima, za koje spora domaća obrana nema protulijek.
Šansu za donekle umanjenje rezultata Crikvenica ima iz kaznenog udarca. Nevoljno izveden udarac bez ikakvih problema neutralizira Deni Bedenik, koji je dvije minute prije toga imao i jednu efektnu paradu na udarac Rubčića.
Halubjanu maksimalne čestitke i pohvale na sjajnoj izvedbi po terenu koji je iziskivao prilično napora. Za goste problema nije bilo...
 
CRIKVENICA 3
HALUBJAN 8

Crikvenica.Gradski stadion. Gledalaca:130. Sudac: Zvonko Radić (Kastav.

CRIKVENCA: Srok, Merle, Vukelić, Smojver, Firkelj (od 46. Gašparović), Frančišković (od 58. Mijolović), Kuna, Buršić, Rubčić, Xheladini, Butorac.
Strijelci za Crikvenicu - 1:1 Buršić (11), 2:1 - Smojver (21), 3:6 - Butorac (63).

S. Lončarić