Rukomet - Murvica dominantna
Objavljeno: 28.11.2016.
Murvica je i u susretu sa Samoborom demonstrirala vrhunsku izvedbu, a gošće su do 40. minute i rezultata 27:11 tražile svoju šansu pogledavajući prema domaćoj klupi u isčekivanju da u igru poćnu ulaziti i pričuvne igračice.

Izuzetno raspoložena Ivona Skorić otvorila je susret autoritativno i serijom golova po sistemu gol po minuti prisilila gošće na minutu odmoira već nakon 5:1 u petoj minuti.
Visoki ritam u obrani koja u formaciji 5-1 funkcionira besprijekorno natjerao je petoplasiranu ekipu lige na brojne neforsirane pogreške. Do odmora obrana Murvice došla je do 10 lagano isposlovanih lopti, a Sara Mandekić, koja je uoči utakmice istrčala na Advent maratonu utrku građana, obranila je niz ozbiljnih udaraca.
Petra Filipović standarno na visokoj razini, prije svega u obrani, dodala je i 10 golova u napadu, a u sjajnoj predstavi domaćih igračica vrlo dobro je odigrala i Marijeta Lekaj, nepogrešiva u izvođenju sedmeraca.
Utakmicu je pratio i Darko Franović, najtrofejniji rukometaš potekao iz Crikvenice, reprezentativac Hrvatske i igrač naših najboljih klubova, koji je sada član Predsjedništva ŽRK Murvice.
Prema sadašnjem raspletu rezultata u prvenstvu, utakmica posljednjeg jesenskog kola između Murvice i Ivnića, koja se igra kroz 14 dana, odlučiti će o prvoj momčadi koja će u jesenskom dijelu prvenstva osjetiti gorčinu prvog poraza.

MURVICA 35 (19)

SAMOBOR 21 (8)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 60. Sutkinje: Pobor – Trbović (Rijeka)

MURVICA: Antić, Mandekić (13+1), Marta Pešut, Papić, Skorić 9 (1), Juričić 3, Posarić, Smoljan 1, Filipović 10, Debelić 1, Lekaj 6 (3), Grozdek 1, Matea Pešut, Tus 1, Butković 5 (1), Kršul.
SAMOBOR: Pilić (1+1, Kupres (4), Haramina 3, Hofer 1, Grgečić, Radek 2, Prodanović 1, Katanec 6 (1), Trošelj 1, Kozlovec 3 (2), Kanceljak, Štrkalj 4, Lučević.

Sedmerci: Murvica 6 (5), Samobor 4 (3).

Isključenja: Murvica - , Samobor 6 minuta.

S. Lončarić