Podjela bodova Vinodola i Crikvenice
Objavljeno: 05.12.2016.
Pucalo se je gromko - ali iz praznih pušaka. Kao i uvjek kada se susreću prvi susjedi Vinodol i Crikvenica.

Dobra posjeta, ljubitelji nogometa iz cijele regije. Boćarski majstori, svjetski prvaci i rekorderi Leo Brnić, Marino Miličević, legendarni vođa BK Gornji Kraj Ratko Đeneš, nekadašnji igrači Vinodola, a sada nogometni (diplomirani) treneri u Bostonu (USA) Danijel Franjković i Adam Đeke...
Igra za zaborav, iako se htjenje aktera ne može osporiti. U prvom dijelu domaćin bolji, nastavak u znaku Kiraca.
Najzanimljivije ipak na tribinama, gdje su se podjednako dobro i ravnomjerno podijeljeni navijači trudili da što sistematičnije seciraju uradak Zvonka Radića, glavnog arbitra. A imali su poprilično posla, ne samo navijačkog...
Prva prilika u 35. minuti nije djelovala preopasno. Srok je istrčao na Tonija Petrinovića na rub golmanskog prostora, pri čemu je podmetnuo nogu domaćem igraču i prouzročio kazneni udarac.
Tomić puca u desnu stranu vratara Crikvenice, koji se u istoj minuti iskupljuje efektnom obranom.
Četiri minute kasnije snažno puca Rubčić, ali Hodžić izbija loptu u korner. Sa druge strane istureni Šmit permanentna je opasnost za gol Crikvenice, ali sa premalo pomoći suigrača u zatvorenijoj domaćoj formaciji.
Početkom nastavka, već u 50. minuti novi je prekršaj za najstrožu kaznu na istoj strani igrališta, ali ovaj puta za goste. Lagumdžija ruši Frančiškovića, ali bijela točka na istočnoj strani Bahalina kobna je za Kunu. Slabašan udarac prolazi iznad gola.
Sada gosti komentiraju da se utakmica igra prerano, pa neki od igrača nisu još ni ručali.
Brza domaća akcija krenula je od Tomića. Visoki ubačaj dolazi precizno do Božidara Šmita, a prekaljeni majstor minijature dovodi Vinodol u vodstvo – 1:0.
Zapucala je i pirotehnika, a suri dim počeo se je povlačiti iznad domaćeg kaznenog prostora. I upravo u takvim okolnostima stiže izjednačenje. Akcija Butorac - Imamović i odbijanac koji završava u mreži nemoćnog Hodžića, pri čemu je lopta dodirnula i nekoga od igrača Vinodola. Gol obavijen slavljeničkim dimom domaćih za gostujuće izjednačenje - 1:1.
Završnica utakmice u znaku je inicijative Crikvenice. U dva navrata udarce Rubčića (72, 81) brani Hodžić.
Posljednju priliku imao je za goste Vukelić u 88. minuti, ali je udarac glavom proletio pokraj gola.
Kraj uviijek zanimljvog susjedskog El Clasica protiče u ozračju navijačkih šala i korektnih podbadanja - do posljednjeg kola proljetnog dijela prvenstva na Gradskom stadionu u Crikvenici, kada će se susjedi ponovno ogledati. Vjerovatno sa istim rezultatom...

VINODOL 1
CRIKVENICA 1

NOVI VINODOLSKI Igralište Bahalin. Gledalaca: 240. Suci: Zvonko Radić (Kastav).

Strijelci: 1.0 – Šmit (57), 1:1 – A. Petrinović (59.ag).

VINODOL: Hodžić, Smolčić (od 65. Uremović), Lenac, Brusić, A. Petrinović, Lagumdžija (od 62. Perušić), Šmit,Tomić, Mataija, Filipović, T. Petrinović.

CRIKVENICA: Srok, Mazzarolli, Merle (od 46. Frančišković), Vukelić, Smojver, Kuna, Rubčić, Xheladini, Imamović, Butorac, Buršić (od 75. Gašparović).

Igrač utakmice: Deni Rubčić.

S.Lončarić