Rukomet - Pećinama naslov, Mornaru pobjeda
Objavljeno: 05.12.2016.
Sjajnu utakmicu odigrali su u derbi susretu momčadi iz vrha ljestvice - Mornar i Pećine. Solidno popunjene tribine, kvalitetan i odgovoran rukomet, mnogo odličnih pojedinaca...
Na kraju utakmice dva klupka radosnih igrača na dva kraja dvorane. Pećine slave naslov jesenskih prvaka, Mornar vrijednu pobjedu - uz dugotrajan pljesak sa tribina, na kojima je bilo i prilično glasnih navijača iz Rijeke.
Za potpuni sjajan dojam prave rukometne priredbe potrudio se je sjajan sudački par Bernobić – Kalčić iz Rijeke.

Tehnničke pogreške bile su ravnomjerno podijeljene. Domaćin je imao više krivih dodavanja(1o), a gosti su prednjačili sa promašajima gola.
Vrlo važne karike u obje momčadi bili su odlični vratari Sančanin i Zena, koji su držali ključeve pobjede u svojim sjajnim obranama.

Mornar je imao i dva izuzetno raspoložena igrača, hitrog Medvedeca i korpulentnog Ivana Domijana, koji je za obranu gostiju bio nerješiva zagonetka.
Veliki dio utakmice vodili su Mornari, u pojedinim fazama i sa +4 (20:16), ali bi uporni gosti vrlo raznovrsnom igrom stizali rezultat, da bi deset minuta prije kraja stigli i do prvog vodstva 22:23. U završnici utakmice slijedi niz izjednačenja i igre gol za gol.

Promašaj sedmerca iz ruke preciznog Edija Lipovića, do tog trenutka nepogrešivog izvođača najstrože kazne donio je loptu domaćoj momčadi, koja je u rukama iskusnih Čupića, Matejčića i Mrakovčića pronašla puta do pobjedničkog pogotka.
Zanimljvo da je utakmicu vodio doajen mkrofona i sportski komentatog a osnivač oba kluba. Pećina prije 52 godine, a Mornara prije 37 godina...

MORNAR 28 (13)
PEĆINE 27 (12)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 140. Suci: Bernobić – Kalčić (Rijeka).

MORNAR: Zena (12+1), Matejčić 4, Čupić 4, Jurić 2, Medvedec 8 (2), Britvić, Pavlić, A. Car, Bilobrk 1, Mutiši, K. Car, Markovčić 3 (1), Oroši, Knežević, Domijan 6.
PEĆINE: PeJčinović, Balas 3, Švabić 1, Kostelac, Lipović 5 (4), Sila, Vučić, Vujović 3, Pribanić 2, Matošević, Lukačić 1 (1), Sančanin (12+2), Bakunić 1, Gaši 6, Pešutić, Katalinić 5.

Sedmerci: Mornar 5 (3), Pećine 7 (5).
Isključenja: Mornar 8 minuta, Pećine 6 minuta.

S.Lončarić

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top