Rukomet - drama pod Kotorom
Objavljeno: 12.12.2016.
Rukometašice Murvice prvi puta su u svojoj kratkoj, ali uspješnoj povijesti, odigrale utakmicu pred ovako velikim brojem gledalaca. Posjeta na kojoj bi pozavidjeli i brojni premier ligaši...
Gošće sa podrškom navijača koji su doputovali svojim posebnim autobusom i sa vrlo dobrim muzičkim sastavom. Na tribinama rukometašice iz svih klubova iz okruženja, osobe iz javnog i društvenog života, nekadašnje igračice Murvice koje sada igraju u većim klubovima.
Trener Prskalo imao je tijekom tjedna velike probleme sa zdravstvenim tegobama svojih udarnih igračica. Marija Tus ne igra već dvije utakmice, ali je u derbi susretu koji je sučelio dvije neporažene ekipe lige, stisnula zube i odigrala odličnu utakmicu. Ivona Skorić nakon ozljede u Zaprešiću tijekom tjedna je dobila i virozu.

Nije krenulo dobro za domaći sastav. Gošće su postavile čvrstu 6-0 zonu u kojoj su dominirale igračice iz srca obrane, a domaća ekipa suočila se je sa vrlo jakom i mnogo iskusnijom ekipom.
U samo 6 minnuta utakmice Ivanić je dohvatio visoku (1:5) prednost. Na to su se nadovezale i 2-3 dosta diskutabilne odluke sudačkog para, koje su dodatno digle tenzije kako na tiribnama, tako i na klupama. Ozlijeđenu Skorić nakon desetak minuta zamijenila je čvrsta Marijeta Lekaj, koja se je u početku susreta najbolje snašla protiv gostujuće zone.

Do 15 minuta Murvica stiže do 7:8, ali za domaći sastav stižu nove nevolje.
Malec i Mrazović vješto koriste sudački kriterij za novo odvajanje. Do odmora Ivanić ima i ogromnih 10:15, kao najavu prvog ovogodišnjeg poraza ekipe Mladena Prskala.
Prije odlaska na odmor Antonija Butković, odlično lijevo krilo i precizni izvođač najstrože kazne, svojim drugim golom od šest postignutih, donosi na odmoru još uvijek velikih -4 (11:15).
U nastavku domaća ekipa, koja uvijek igra na gornjim granicama svojih mogućnosti kreće u veliki rezultatski lov. Smanjene su tehničke pogreške iz prvog dijela. Uz podršku glasnih i brojnih navijača Murvica uspijeva do 40. minute stići do prvog izjednačenja rezultata (20:20).

Utakmica ulazi u seriju od pet izjednačenja.
Sara Mandekić na domaćem golu sa nekoliko vrlo bitnih i teških obrana donosi sigurnost. Ivana Juričić u nastavku igra simultanku s gostujućom obranom vrlo nepredvidljivim prolascima kroz čvrstu gostujuću zonu, koje igaračice Ivanića ne mogu zaustaviti, ili su prisiljene na prekršaje za najstrožu kaznu i brojna isključenja.
Ana Debelić na crti i u tako gustoj obrani Ivanića dobila je samo dvije korisne lopte, a obje je iskoristila. Isto tako i Marija Tus, sa četiri efektna lob udarca tjera gostujuću vratarku u očaj.

U seriji izjednačenja i brojnih isključenja svaki napad ima veliki ulog kod obje ekipe. Petra Filipović, najmlađa igračica na terenu ima najsloženiji zadatak kako u obrani, tako i u napadu. U vrlo pokretnoj domaćoj obrani igra na prednjem, u napadu je glavni pokretač akcija, kreator igre, ali i realizator.
U završnici susreta Murvica golovima Jurčić i Tus dolazi i u vodstvo (25:24 i 25:26). Mrazović novim izjednačenjem rezultata diže pune tribine na noge. Murvica ima 58 sekundi za poslkednji napad u koji kreće nakon minute odmora.
Probijanjem u napadu Murvica ostaje bez napada i lopte, a gošće imaju posljednju akciju, koji su predugo spremale i sirena je okončala rijetko viđenu utakmicu sa elementima dramatike i tenzija.

Na kraju se pleše na dva kraja dvorane. Ivanić zbog bolje razlike osvaja naslov jesenskih prvakinja sa istim brojem bodova kao i Murvica, koja je sačuvala ovogodišnju neporaženost pod Kotorom u najboljoj drugoligaškoj sezoni.
U srijedu će klub iz Crikvenice pokušati osvojiti i naslov pobjednica kupa RS PGž (19,30) koji brani i iz prošle godine, te se plasirati među najboljih 16 ekipa u državi.
Sezona za pamćenje...

Druga HRL-zapad (ž) - 11. kolo

MURVICA 26 (11)
IVANIĆ 26 (15)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 380. Suci: Botinčan - Rupćić (Rijeka).

MURVICA: Mandekić (11), Antić, Kršul, Ljubanović, Papić,Skorić, Juričić 5, Smoljan, Filipović 3, Debelić 2, Lekaj 6 (2), Malešević, Grozdek, Pešut, Tus 4, Butković 6 (4).
IVANIĆ: Biloglav (4+1), Hren (1), Kinderman, Mrazović 7, Jukić, Malec 7, Krznarić, Petreković 4, Barišić 3, Pezić 3, Ajduk, Krajpl 1, Gunjača 1, Mihalj, Lešković, Orlović.

Sedmerci: Murvica 7 (6), Ivanić 3 (2).
Isključenja: Murvica 8 minuta, Ivanić 16 minuta.


S. Lončarić

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top