Rukomet: Murvica osvojila i Kup RS PGŽ
Objavljeno: 15.12.2016.
Predstavnik RS PGŽ i opnomoćenik utakmice Žarko Burić uručio je nakon utakmice kapetanici Murvice Petri Filipović  pehar za osvojeni kup RS PGŽ za sezpnu 2017.

Drugu godinu uzastopno rukometašice trenera Mladena Prskala plasirale su se u završnicu kupa RSH za sezonu 2017, natjecanja koje se nastavlja na proljeće. Ukoliko igračice Murvice izvuku u osmini finala neku od prvoligaških ekipa igrati će slijedeću utakmicu u Crikvenici, a ako će protivnice biti iz nižih liga, Murvica će gostovati.

U prvom poluvremenu na terenu je bila postava koja inače manje igra u prvenstvu. Igranje Filipovićke, Butkovićke i Lekaj bilo je dovoljno za 11 izjednačenja, i jedno vodstvo Murvice sa tri gola razlike (10:7).

Igračice trenerice Mile Toto inače igračice Zameta, borile su se požrtvovno i ugodno iznenadile. Posebno dobro igrala je Anamari Zorica, vrlo efikasna u izvođenju sedmeraca i u prolazima, te Emma Dragojlović i vratarka Sandra Jardas.

U drugom poluvremenu trener Prskalo poslao je na teren udarnu „kaznenu ekspediciju“, koja je za samo 10 minuta ostvarila nedostižnu prednost (30:18). Skorić, Juričić i Debelić brzom i učinkovitom igrom u napadu i čvrstom igrom u obrani, na kraju sezonu odigrale su dojmljivu minijaturu, sa kojom su podsjetile na sjajnu ovogodišnju sezonu u kojoj nisu niti jednom poražene.

Brze kontre Filipovićke i Butkovićke, uz niz dobrih vratarskih obrana omogućile su rezultat sa kojim su se na parket vratile igračice koje su odigrale prvo poluvrijeme. Sada bez početne treme, što se je u konačnici rezultiralo i visokom pobjedom.MURVICA 37 (16)
LIBURNIJA MATULJI 25 (16)


CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 75. Sutkinje: Višnjić – Wolfand (Rijeka).
MURVICA: Antić (8+2), Mandekić (5+1), Kršul, Ljubanović 2, Papić 2 Skorić 3, Juričić 3, Smoljan, Filipović 8, Debelić 2, Lekaj 3, Malešević, Grozdek 2, Pešut, Tus, Butković 12.
LIBURNIJA MATULJI: Jardas (10+1), Zorica 10 (4), Kinkela 2, Bogdanić 2, Pešutić 3, Lončarić, Dragojlović 7 (1), Sablić 1.


Sedmerci: Murvica 1 (0), Liburnija Matulji 8 (5).
Isključenja: Murvica 6 minuta, Liburnija Matulji 4 minute.

S. Lončarić      

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top