Crikvencia se oprostila od Kupa
Objavljeno: 15.12.2016.
Malo je nedostajalo do popriličnog iznenađenja u polufinalu muškog rukometnog kupa RS PGŽ za 2017. godinu.
S obzirom na sadašnji igrački roster Kozale i Crikvenice favoriti su bili domaći rukometaši.Na terenu su se stvari odvijale ipak dosta drugačije od scenarija koji su pesimisti predvidjeli za momčad Egona Paljara koja je ipak u evidetnom podizanju forme. Minimalni poraz (32:31) djeluje obećavajuće, a sa ponekom tehničkom pogreškom manje rezultat je  mogao otići i na stranu gosta.

Kozala je povela u ranoj fazi igre (4:1), da bi u 16. minuti prednost i dalje iznosila -3 (11:8).

Sredinom drugog poluvremena zahvaljujući vrlo efikasnom Derossiju i Daskijeviću Crikvenica je sustigla rezultat (23:23), a onda su na semaforu počele da se brže okreću brojke na njegovom desnom dijelu, onom na kojemu se upisuju gostujući golovi.

U 52. minuti Crikvenice vodi i 27:30 i na pomolu je veliko iznenađenje. Nekoliko tehničkih pogrešaka i krivih dodavanja gostiju i serija 4-0 donosi Kozali prolazak u finale, gdje će se sastati Senj i pobjednik ovog susreta, mladi sastav sa Kozale.

KOZALA – CRIKVENICA 32:31 (17:15)
CRIKVENICA: Stupar, Daskijević 5, Mutiši, Mijić, Derossi 9, Da. Sertić 4, Karaula 6, Benić, Stanić 3, Banušić 2, Dokoza, Kapelari 2.

S. Lončarić