Novi boćarski treneri te dodjela priznanja
Objavljeno: 28.12.2016.
Svečano je bilo u boćarskom domu na Podvežici. Na Božićnom domjenku Boćarskog saveza PGŽ koji je započeo sa dvije revijalne boćarske utakmice u muškoj i ženskoj konkurenciji, te podjelom priznanja aktualnim prvacima PGŽ, predstavljeni su i novi treneri boćanja.
U Ustanovi za obrazovanje odraslih Sportskog učilišta u Zagrebu, zvanje trenera boćanja steklo je 14 novih diplomiranih stručnjaka iz PGŽ. Sa posebnim zadovoljstvom treba istaknuti i dvojicu sportskih djelatnika i trenera koji dolaze iz našeg okruženja.

Riječ je o već iskusnom i dugogodišnjem boćaru iz BK Sveti Jakov iz Jadranova Vjeku Matetiću i svestranom sportašu Damiru Posleku iz istog kluba.

Na posljednjoj sjednici izvršnog odbora Boćarskog saveza PGŽ Vjekoslav Matetić postavljen je za glavnog instruktora za mlađe uzrasne kategorije u županiji. Treba istaknuti da je u nekoliko posljednjih akcija Vjekoslav Matetić bio pomoćnik izbornika i trener u reprezentaciji, kao i na posljednjem okupljanju, kada je Vjeko Matetić vodio županijsku selekcije u revijalnom susretu sa Vargonom.

Za selekciju su igrali i igrači iz naših klubova Karlo Šaban, Damir Poslek i Zvonimir Maras (BK Sv. Jakov) i Nedeljko Tibljaš (BK Gornji Kraj).

S. Lončarić