Rukometaši Crikvenice - Manje ih nije moglo biti
Objavljeno: 24.04.2017.
Rukometaši Crikvenice odradili su utakmicu na svojem najdaljem gostovanju u Metkoviću u doslovnom smislu - odradili.

Jedna od tri prisilne obaveze koje se moraju još odigrati. Od jeseni Crikvenica je novi član Druge lige-zapad, a prvenstvo se mora privesti kraju. Sumorna godina za rukomet u gradu, koja bi se trebala zaboraviti radnom terapijom. Kako – odgovor bi trebalo dati ljudi koji su u rukometu i oko njega, blizu njega. Svi kojima je stalo da grad koji je ne tako davno stajao ponosno rame uz rame sa Splitom, Crikvenicom, Karlovcem, Osijekom, Rijekom, Bjelovarom, Zagrebom, Varaždinom i upravo spomenutim Metkovićem...

Spomenimo da je ovaj tjedan godišnjica (osamnaesta) kako su rukometaši Crikvenice igrali FINAL FOUR rukometnog kupa u Splitu. Najveći sportski i rukometni domet jednog kluba iz Crikvenice.

Povratak na neke stare dane neće biti nimalo lagan. Prije svega jer je baza tanašna, organizacijski klubovi su daleko od nekadašnje razine, a barem za sada nedostaje i kohezije. Rogovi u vreći...

Do početka novih liga skoro je 200 dana. Dovoljno vremena za konsolidaciju redova. Radni dogovori su inicijalno počeli, trebaju se intenzivirati, odrediti smjernice, ljeto je pred vratima, a ono donosi neke druge, egzistencijalne brige.

Rukomet se voli u Crikvenici. Pokazala je to isto tako više nevažna utakmica ženske utakmice Murvice i Zaprešića odigrana u subotu u Gradskoj sportskoj dvorani. Termin neatraktivan, utakmica bez rezultatskog imperativa, na TV Dinamo i Hajduk, pa Rijeka....

A na tribinama solidna gledanost.

Pred samo mjesec dana utakmice gradskih klubova plijenile su pažnju ljubitelja sporta. Selce, Mornar, Crikvenica, Murvica imali su dobru gledanost.

Ne dozvolimo da rukomet sklizne po nizbrdici, jer će ga biti teško zaustaviti. Ovako nam ostaje da se tješimo kako su braća Sertić i Karaula spriječeni poslom, Melon i Dokoza ozlijeđeni.

METKOVIĆ 37 (19) – CRIKVENICA 27 (13)
METKOVIĆ Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 70. Suci: Teskera (Šibenik) – Žanko (Sinj).

METKOVIĆ: Jarić, Vučić, Koncul 2, Medić 1, Cvitanović 9, Bezer 4, Jelavić, Jakić, Bartulović 5, Popović, Bošković, Volarević 6, Kozina 4, Romić, Petrić, Dominiković 6.
CRIKVENICA: Daskijevič 6, Marušinac, Stuoar 4, Huljina 8, Benić, Stanić 6, Kapelari 3.

Nakon 4:0 i 12:4 sve je u staroj Naroni bilo kristalno jasno.

S. Lončarić