Nogomet: Crikvenica 5 - Naprijed 2
Objavljeno: 02.05.2017.
Prvih pola sata nesadržajnog i dosadnog nogometa odmjenilo je petnaest minuta odlične igre, ukrašene sa pet golova.

Četvrt sata najbolje igre kiraca u ovogodišnjem prvenstvu, u utakmici koja je za domaće nogometaše bila izuzetno važna. Skoro pa kvalifikacijska – utakmica vrijedna opstanka.

Mnogo dobrih pojedinaca, ali je najveći dobitak domaćih bio povratak u punom sjaju Jurice Njegovana, nakon teške ozljede 19. ožujka 2016. i njegovim realizatorskim angažmanom najviše profitirala. U samo četiri minute u dva navrata zatresao je mrežu Ciania.

U 31. snažno je uputio loptu sa skoro 30 metara prema golu gostiju Butorac. Ciani je odbio, a Njegovan je spremno ubacio loptu u lijevi kut gola Naprijeda. Iz četvrtog domaćeg kornera od deset koje je izvodio Deni Rubčić na ovoj utakmici, izrodilo se je uvećanje rezultata. U gužvi pred gostujućim vratima realizatorski gen Jurice Njegovana ponovno je proradio. Munjevita reakcija za 2-0.

Nepunu minutu kasnije (53 sekunde) raduju se gosti, nakon neodlučne reakcije Sroka. Smolčić je spretan – 2:1.

Sada gostima treba samo 4 minute za izjedačenje rezultata. Zadnja linija Crikvenice ostala je bez reakcije, a poduzimljivi Smolčić se izvlači na lijevu stranu i iz kosa uspijeva biljarski precizno pogoditi daljnju vratnicu – 2:2.

Odlično ozračje na dobro popunjenim tribinama, na kojima se uvijek kada se sastaju ove dvije momčadi ima podosta nanijača. Najviše tijekom prvenstva. Nisu izostale ni čarke, ali samo verbalne, koje su se vrlo brzo nakon utakmice u trećem poluvremenu brzo izgladile.

Domaćin je zbunjen, a Lončar u prilici da se rezultat okrene u korist gostiju. Velika i izgledna prilika, a lopta prolazi za malo kraj desne vratnice. Pitanje da li bi u takvom razvoju situacije domaćin smogao snage za novi rezultatski iskorak.

U sudačkoj nadoknadi Buršić puca iz okreta, ali njegov udarac brani i izbija u korner Ciani.

Crikvenica nalazi vremena u kratkom vremenskom intervalu do odmora i za novo vodstvo. Brza akcija Rubčić-Butorac završava ukaznenom prostoru, a domaći kapetan je realizator sa 7-8 metara – 3:2.

U prvih pet minuta nastavku simultanku igra Josip Buršić. Najprije slijedi brzi solo prodor u kojemu je za završnicu nedostajala samo realizacija. Nakon samo četiri minute gosti vade loptu ponovno iz mreže, a gol je u potpunosti u izvedbi Buršića.

Kada igra Deni Rubčić kao što je igrao protiv Naprijeda i igra Crikvenice ima šarm, lepršavost, sadržajnost, realizaciju...

U sjajnoj akciji Buršić otvara desni bok, a na ubačenu loptu najbolje je reagirao Imamović za konačnih 5:2, iako je do kraja preostalo još 40 minuta.

Ipak da gledaoci ne ostanu prikraćeni sadržajnosti susjedskog susreta, pobrinuli su se u još dva navrata domaći igrači pogodivši vratnicu. Konkretno – super raspoloženi Deni Rubčić (83. i 85.).

Gradsko igralište. Gledatelja: 80
Sudac: Vladimir Merle (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Njegovan (31), 2:0 Njegovan (35), 2:1 Smolčić (36), 2:2 Lončar (41), Butorac (45), 4:2 Buršić (50), 5:2 Imamović (51)
Žuti kartoni: Mazzarolli, Xheladini, Buršić, Vukelić, Gašparović (Crikvenica), Lukačić, Smolčić (Naprijed)

CRIKVENICA: Srok, Mazzarolli, Xheladini (77 Mijolović), Butorac, Vukelić, Gašparović, Frančišković (83 Pravdica), Imamović, Rubčić, Njegovan (90 Maretić), Buršić (77 Kustić)
NAPRIJED: Ciani, Čop, Rukavina (40 Žarković), Biasiol, Matešković (77 Dorčić), Prpić, Štimac, Blašković, Lončar (70 Tonković), Lukačić (83 Gržinčić), Smolčić

S. Lončarić