Boćari na pobjedničkim stazama
Objavljeno: 03.05.2017.

Iza nas je još jedan uspješan vikend boćara. Rezultati sjajni, uostalom na takav učinak već smo se naučili.

Maksimalna (22:0) pobjeda Gornjeg Kraja Ladvić protiv Brzca, furiozna završnica Sv. Jakova u Dubravi za nove bodove. Odlična najava velikog derbi susreta, koji će se iznimno igrati u četvrtak u Jadranovu (17,30). Sportski prijatelji su se dogovorili za igranje u četvrtak, iako odgoda treba igračima vodećeg Podhuma. Odlična prilika da u danu kada nema sportskih priredbi u gradu, ljubitelji boćanja navrate u Jadranovo i nazoče susretu dvije momčadi iz samog vrha Druge lige. Budućim prvoligašima, gostima ili mlađahnom domaćinu, koji u svojim redovima ima i 13-godišnjake. Igrače koje su u Zagrebu došli pogledati i velikani našeg boćanja. Eminentni stručnjaci su imali mnogo toga za vidjeti...

Dosta težak jog u Dubravi, i iskusno domaći momci poveli su na startu. U pojedinačnom je Josip Bljajić pobijedio Karla Šabana (13:10), a poražen je i par Polić, Šipek/Malnar (13:3). I trojka klasično u sastavu Šipek, Poslek, Jerčinović je zastala (13:11).

A onda slijedi serija pobjeda do kraja susreta. Maras (22:15) donosi prve bodove u bližanju i izbijanju u krug, brzinac Karlo Šaban radi 22/40, a u preciznom izbijanju Maras donosi izjedačenje (12/27).

Sada je već lakše. Zvonimir Maras stvara kapital u pojedinačnom (9:13). U klasičnom dolaze obiteljski bodovi Šipekovih (Kristijana i Lovra) sa uvjerljivih 5:13.

Zaavršnica protiče u znaku klasičnih trojki (Malnar, Polić, Jerčinović/Poslek) sa rezultatom 4:7. Uvjerljiva pobjeda Karla Šabana u bližanju i izbijanju u krug (7:18) znak je za početak radosti gostiju.

Vodeći Podhum pobijedio je Marčelje 14:8, dok je Sloga uspjela pobjediti u Klani Sv. Rok Klanu 10:12.

U sijedećem kolu veliki derbi je u Jadranovu (četvrtak, 4. svibnja 17,30) između Sv. Jakova Podhuma, dok Sloga dočekuje Dubravu.

U susretu 1. Županijske boćarske lige Gornji kraj je bio i više nego dominantan. Pobjeda sa rezultatom 22:0 govori više od svega. Vodeći Kastav bio je na iskušenjima protiv Frankopana,ali je ostvario gostujuću pobjedu (10:12).

Trka u dvoje se nastavlja, a u idućem kolu Kostrena doćekuje Kastav, a Krenovac je domaćin Gornjem Kraju.

S. Lončarić

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top