Odlična školska sportska društva Crikvenica
Objavljeno: 22.05.2017.
Školska ekipa Zvonka Cara izborila je plasman na državno natjecanje do 6. razreda koje će se održati 1. 2. i 3. 06. u Vinkovcima!

Ukupno četiri ekipe bori se za prestiž i medalju u natjecanju najboljih škola u državi. Zvuči nestvarno da jedna "mala" Crikvenica sa limitiranom selekcijom sudjeluje na ovom rangu natjecanja.

POLUZAVRŠNICA DRŽAVNOG NATJECANJA
15.05. odlazimo na poluzavršnicu i borbu za prolazak na državno natjecanje školskog sporta u košarci do 6. razreda osnovnih škola.
U sistemu natjecanje gdje se natječu 5 ekipa podijeljeni smo u dvije skupine.

Skupina A:
Osnovna škola Vladimira Nazora ŠSD Mladost - Pazin/ IŽ
Osnovna škola Zvonka Cara ŠSD Glavoč - Crikvenica/ PGŽ
Osnovna škola Pavla Belasa ŠSD Brdovec - Karlovac/KŽ

Skupina B:
1. Osnovna škola Petrinja ŠSD 1. OŠ Petrinja - Petrinja / SMŽ
Osnovna škola Dubovac ŠSD Dubovac - Karlovac / KŽ

U samom iščekivanju grupa nadamo se da ćemo dobiti skupinu gdje igramo samo jednu utakmicu zbog izrazito napornog turnira koje se za vikend održao u Crikvenici.
Nažalost, ipak smo smješteni u grupi gdje su tri ekipe.

Rezultati utakmica u grupi:
Mladost - Glavoč 28 : 51
Petrinja - Dubovac 41 : 10
Brdovec - Mladost 15 : 37
Glavoč - Brdovec 31 : 12

Za treće mjesto:
Dubovac - Mladost 20 : 46

Za prvo mjesto:
Glavoč 41 : 22

U svim utakmicama pogleda na rezultat je jasan. Gotovo svaku utakmicu naša ekipa pobjeđuje sa + 15 i što je najvažnije svi igrači reagiraju odlično.

Od zanimljivih utakmica treba posebno izdvojiti posljednju gdje se borimo za zlatnu medalju i prolaz dalje!

Ekipa Petrinje od početka utakmice igra zonu 2 3 gdje pokušava spriječiti prodor prema reketu naše ekipe. Dekoncentracijom te puštanjem protivniku da nam zabije lake koševe iz kontranapada ulazimo u nervozu i gubimo sa rezultatom 13 - 7. Minuta odmora i smirivanje glave te igranje dogovorenoga pružila je početak lavine koševa za našu ekipu.

U trećoj četvrtini protivnik nam je prošao tri puta centar gdje naša petorka igra izrazito motivirano i, treba naglasiti, timski! Ne gleda se tko će zabiti koš već da ga uspješno zabijamo preko igrača u najboljoj poziciji. Obrana je na vrhuncu što rezultira smirenosti u napadu i selekcijskom napadu.

Na kraju visoki rezultat od + 19 za nas i slavlje može početi!

Čestitke ekipi! Ovo je možda i najveći uspjeh u povjesti crikveničke košarke jer nikada do sada Crikvenica nije izborila mjesto među četiri ekipe u državi. Zvuči nestvarno, ali zašto tu stati? Idemo po medalju!

Za kraj treba nalgasiti da su dečki odigrali 7 utakmica u tri dana (memorijalni turnir Marino Pađen) te da će za državo natjecanje sigurno biti zanimljivo vidjeti dečke kada su "odmorni".

Za ekipu Osnovne škole Zvona Cara nastupili su:
Erduan "Edi" Alija, Ivan "Ivek" Vilušić, Gabriel Beppe Tomas, Bruno Vilušić, Frane "Bute" Butorac, Paolo Latin, Robert "Rocky" Maravić, Luka "Lux" Martinović, Andro "Killer" Blažević, Lovro "Loki" Marčelja, Marko "Bebač" Dragičević, i Jan Matić.

Voditelj Rešad Mujkanović i Krešimir Kozlevčar.