U petak rukometna matineja u Crikvenici
Objavljeno: 21.06.2017.
Rukometašice Murvice sa svim selekcijama privode kraju treninge za prošlu godinu.

Posljednji klub u gradu iz sustava natjecanja jesen-proljeće koji je još na okupu završiti će ciklus treninga.

I onda dolazi petak, dan oproštaja od do sada najplodonosnije sezone sa dva događaja.

U jutarnjim satima (10,00) kadetska ekipa Murvice ugostiti će ekipu ERD Budapest. O snazi mađarskog ženskog rukometa nije potrebno posebno pričati. Seniorska ekipa ERD završila je prvensto Mađarske na trećem mjestu je u nacionalnom prvenstvu.

Jaku žensku Mađarsku ligu predvodi Gyori Audi ispred FTC Rail Cargo. Iza protivnica Murvice je Dunaujvaros, ekipa u koju je prošle godine prešla iz Zameta Ćamila Mičijević.

Sustav natjecanja mladih uzrasnih kategorija u Mađarskoj organiziran je prema neparnim godinama igračica, dok je u Hrvatskoj već od 1979. godine na snazi parni sustav (2000, 2002, 2004...), koji je nekim igračicama neosporno velikog potencijala onemogućio napredovanje prema reprezentaciji (na pr, Irena Pahor danas treća sudkinja Hvatske, Tamara Karbić, Barbara Čavlović). Trener Murvice Zvonimir Kutija prihvatio je odigravanje utakmice, iako postoji mogućnost da će mu se sa druge strane terena suprotstaviti i godinu dana starije (ili mlađe) igračice.

Utakmica počinje u Gradskoj sportskoj dvorani sa početkom u 10,00 sati. Zanimljivo da je Murvica osigurala i službenog spikera ove utakmice na mađarskom jeziku !!

U poslijepodnevnim satima igračice Murvice tradicionalno će se (kratkotrajno) oprostiti od treninga zajedničkim roštiljem na za to predviđenom namjenskom prostoru Grada Crikvenice.

S. Lončarić

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top