Vaterpolisti Crikvenice ponovno oduševili
Objavljeno: 18.07.2017.
U drugom kolu 3. HVL-skupina Rijeka Crikveničani su odigrali i drugu domaću utakmicu protiv gostiju iz Lošinja, te su ovaj put uvjerljivo slavili sa 18:10.
Već nakon nepune 3 minute bilo je velikih 5:0 za domaći sastav, nakon čega trener/igrač Bojan Car i njegova desna ruka na ovoj utakmici iskusni Domagoj Maček daju priliku svim igračima s klupe. Među najboljima, kao i uvijek vratar Marin Glavurtić (12 obrana u 3 četvrtine), a najefikasniji pojačanje iz Rijeke Sven Augusti sa 7 golova. Vrijedi napomenuti da se ovom utakmicom u vaterpolo nakon strašne ozljede i dvije godine pauze vratio vrlo talentirani Franko Geratović, nekadašnji igrač Medveščaka i Mladosti, te hrvatski reprezentativac. Moramo spomenuti i vrlo atraktivan gol Filipa Cvetkovića koji je u završnici utakmice sa otprilike 7 metara pogodio same rašlje. Kod podmlađene ekipe Lošinja istakli su se braća Domenico i Domagoj Jureša. Nažalost, jaka bura ometala je odigravanje utakmice zbog čega su najviše patili igrači na klupi.

U idućem tjednu pred vaterpolistima Crikvenice su dva izazova. U srijedu je sa početkom u 19,00h na rasporedu 2. memorijalni turnir Darka Brnjca na kojem će nastupiti U-13 ekipe Primorja (koje je upravo osvojilo Kup Hrvatske u kategoriji "Nade" pobjedom nad splitskim POŠK-om rezultatom 8:2 u finalnoj utakmici igranoj na zagrebačkoj Šalati), Opatije pod vodstvom Damira Glavana (srebrnog na olimpijskim igrama u Atlanti 1996.), Palade iz Njivica pod vodstvom legendarnog Nikole Dapčića i domaćina VK "Crikvenice". Prerano preminuli Darko Brnjac kojem je ovaj turnir posvećen, zaslužan je za razvoj vaterpola za najmlađe kategorije unutar Vaterpolo Saveza  PGŽ-u (kojeg je i pokretač), od čega svi primorski i istarski klubovi imaju i danas velike koristi, o čemu svjedoči i spomenuta pobjeda Primorja koje se konstantno nalazi u vrhu hrvatskog vaterpola u svim mlađim kategorijama.

Iduće subote seniori Crikvenice nastavljaju natjecanje u 3. ligi gostovanjem u Rovinju protiv "Delfina", koji se također natječe i u 1.B ligi .

CRIKVENICA - LOŠINJ 18:10
Gradsko plivalište, gledatelja 150
CRIKVENICA: Glavurtić, M. Augusti, Galić, Cvetković 2, Gržičić, Car 4, Severinski 1, Brnjac 1, S. Augusti 7, Katnić, Geratović 2, Gašparović, Karlović (treneri Bojan Car i Domagoj Maček)
LOŠINJ: Matković, Tićak 2, Jeličić, Domazet, Ivković, Domagoj Jureša 2, Domenico Jureša 3, Banović 1, Stipanov, Mandić, Marinac, Gledec 2 (trener Nedjeljko Jureša)

S. Lončarić