Nogomet - Velika fluktuacija pod Kotorom
Objavljeno: 28.07.2017.
U novo prvenstvo Crikvenica će krenuti sa osjetno izmijenjenim igračkim rosterom i sa rijetko zahtjevnim rasporedom. Kirci startaju odgovorno istovremeno čak u tri natjecanja.

U 1. pretkolu Kupa NSH Crikvenica kao pobjednik Kupa NS PGŽ će 23. kolovoza ugostiti Bjelovar. Tjedan dana kasnije momčad novog trenera Tea Ivića počinje igrati utakmice drugog kupa kupa NS PGŽ, dok natjcanja u MŽL NS Rijeka startaju tri dana ranije.

Zahtjevno, a momčad je tek u formiranju. Tijekom ljetnog prijelaznog roka Crikvenicu su napustili vratar Srok (Grobničan), Njegovan (Švicarska), Buršić (Maksimir), Imamović (BiH), Frančišković (Krk).

Veliki broj igrača zbog sezonskih poslova pojavljuje se na treninzima uglavnom epizodno. Trener Ivić iskusan je nogometni stručnjak i vrsni poznavatelj igračkog kadra u regiji, ali je u ovoj fazi priprema više nego evidentan manjak slobodnih vratara što će i za Crikvenicu biti glavni problem. Trenutačno Crikvenica ima samo Fazlia i kadeta Gašparovića, koji imaju manjak iskustva na vrlo odgovornoj igračkoj poziciji.

Novi igrači Crikvenice su braća Nikola i Jakov Nemetz, koji dolaze iz Krka, odnosno Lokomotive, povratnik Marko Matešković i Adam Rubčić iz Naprijeda, Dorijan Begić iz Lovrana i Damir Radomir iz Opatije.

Prvu utakmicu Crikvenica igra već ove subote (18,45) sa Vihorom iz Baške na Gradskom stadionu. U nastavku priprema Crikvenica će se ogledati sa Nehajem (2.8.), tri dana kasnije sudionici su turnira Bunjevac-Gavrana u Krivom Putu na kojemu još nastupaju Halubjan, Nehaj i domaćin turnira, Ritmom srijeda-subota nižu se utakmice sa Naprijedom, Vinodolom, te kup utakmica sa Bjelovarom.

S. Lončarić