Vaterpolo - Sve spremno za divlju ligu
Objavljeno: 04.08.2017.
Samo smo dva dana od održavanja dugo iščekivane crikveničke Divlje lige-"Bukijevog memorijala", i to njezinog jubilarnog 10. izdanja.

U najavi za ovogodišnju Divlju ligu predstavili bismo četiri "powerhouse" momčadi crikveničke Divlje lige, dakle ekipe koje se već godinama prijavljuju među prvima i redovito sudjeluju na "Bukijevom memorijalu". Vaterpolo klub "Crikvenica" kao organizator je izuzetno sretan da nam se navedene momčadi uvijek iznova vraćaju, što vidimo kao potvrdu dobre organizacije  te se veselimo zajedničkom druženju sa tim ekipama u subotu.

Ekipa "Domazzi" u sastavu: Vito Župan, Franko Župan, Domagoj Tus, Silvio Stanojević, Lovro Car, Tin Car, Lovro Kordiš, Šimun Kordiš, Fabian Miculinić, Kristian Miculinić, Luka Bashota, Tin Antić, Filip Cvetković, Antonio Stanić. Ovi momci se redovito prvi prijavljuju. U ekipi imaju samo jednog aktivnog vaterpolistu, Filipa Cvetkovića, te se oslanjaju gotovo isključivo na vlastite snage. Divlju ligu shvaćaju izuzetno ozbiljno, te se nekoliko tjedana prije počinju pripremati na Plivalištu. I ove godine će predstavljati ozbiljnu prijetnju te će se svaka ekipa morati dobro pomučiti ako ih želi pobijediti.

Ekipa "Jadranka" u sastavu: Marko Benić, Ivor Benić, Bojan Šamanić, Marko Kovačević, Rade Kovačević, Janko Dunđerović i Marko Brnjac. Ova ekipa sastavljena je uglavnom od crikveničkih košarkaša, uz dodatak vaterpoliste Marka Brnjca koji već godinama nastupa za njih. Ove godine pridružio im se i vaterpolist Janko Dunđerović, pa su na taj način mudro ispunili svoju kvotu predviđenu propozicijama Divlje lige. Izuzetno kvalitetna ekipa, pomno birana, pokrivena dobro na svim pozicijama. Na kraju krajeva 2014. godine su uzeli i titulu te ih i ove godine smatramo legitimnim "contenderima" za pobjednika Divlje lige.

Ekipa "Happy" u sastavu: Đinić, Župan 1, Župan 2, Viki, Genij, Peko, Brne, Dass užas, Ferenčić 1, Ferenčić 2, Japi i Beljo. Kao što ime ekipe kaže, ova ekipa predstavlja društvo koje se uglavnom može vidjeti u istoimenom popularnom ljetnom okupljalištu. Radi se o iskusnoj ekipi, sastavljenoj od prekaljenih bivših vaterpolista, premazanih svim mastima. Njihova sportska filozofija ne temelji se na besprijekornoj fizičkoj pripremi već protivnika pokušavaju nadmudriti kvalitetom, vicem u igri i lucidnim potezima. To su sve redom vaterpolski romantičari koji će sigurno i ove godine oduševljavati publiku svojim potezima u igri kao i dosjetkama na tribinama.

I na kraju, "last, but not the least", ekipa HSUK: Kristian Knežević, Damir Baričević, Ivan Domijan, Adriano Car, Filip Keleminčić, Tedi Mrakovčić, Vlado Matejčić, Rade Čapo, Dino Dobrinić, Matej Vidić Mario Katnić, Deni Domijan. Iznimno neugodna ekipa sastavljena uglavnom od rukometaša koja će iskoristiti svako i najmanje opuštanje protivnika kako bi pobijedili. Pogotovo su neugodni ako ih se potcijeni od strane vaterpolista, budući ti dečki itekako dobro plivaju i šutiraju na gol, te ih krasi velika borbenost.
Cijeli program počinje u subotu, 05.08. na Dan domovinske zahvalnosti, u 11,00h turnirom za najmlađe. Oni stariji sudionici se okupljaju u 14,00h a prve utakmice će početi u 15,00h.

Kao i do sada, organizator je za sudionike osigurao dovoljno porcija batude i tekuću okrjepu.

Kao specijalni gost ovogodišnje Divlje lige potvrdio je svoj dolazak naš legendarni trofejni trener reprezentacije Ratko Rudić, koji će i uručiti pehar za pobjednika memorijala.

S.L.