Pretkolo kupa NSH Crikvenica - Bjelovar
Objavljeno: 22.08.2017.
Bjelovar je za nas velika nepoznanica

Trebalo je sačekati posljednji trening kiraca, da novi trener Teo Ivić odredi sastav koji će Crikvenica predstaviti u pretkolu Kupa NSH, nakon punih 13 godina apstinencije iz ove faze masovnog natjecanja.

Sjećanja su još svježa na antologijsku sezonu 2004/05 kada je tek Rijeka zaustavila Crikvenicu na Kantridi (2:1) 26. listopada u osmini finala kupa.

Zanimljivo da su istoga dana i uskoci odigrali antologijsku utakmicu sa Hajdukom u Senju (2:3).

Mali podsjetnik i na ostale parove koji su toga dana bili na rasporedu. Igrali su: Osijek-Sloboda Derma, Zagreb-Međimurje, Budainka-Slaven Belupo, Koprivnica-Varteks, Pula 1856-Pomorac, Dinamo-Belišće.

Na Kantridi, u utakmici koju kirci vole uvijek spominjati zaigrali su:

RIJEKA: Marić, Tkalčević, Čaval (Katulić), Knežević, Tadić, Erceg, Sharbini (Sertić), Dunković, Šarić, Mujdža i Linić.
Trener rijeke bio je Elvis Scoria, dok je Crikvenicu vodio Robert Rubčić.

CRIKVENICA: Hreljac, Markić (Račić), Šarar, Jurinčić, Matijević (Ćavrak), Perušić, Šmit, Uremović, Vukić, Ivančić, Galić (Framjković).

Strijelci su pred 500 gledalaca bili: 0:1 - Ivančić (16-11m), 1:1 - Erceg (38), 2:1 - Erceg (83).

Stanje pod Kotorom sada je dosta izmjenjeno. Klub je pred obilježavanjem prvog stoljeća kontinuirane aktivnosti, a na Gradski stadion dolaze gosti sa još većom tradicijom. Spomenimo da je Bjelovar stariji 11 godina od Crikvenice. Kao NK Oxford osnovan je još 1908. godine. Uz to su i trećeligaši...

U turističkim središtima ljetne pripreme su noćna mora svih trenera. Radne obaveze, ozljede, a i ovogodišnji dosta brojni odlasci prisilili su na novi početak stvaranja natjecateljske momčadi. Za utakmicu koja je za svaki klub veliki izazov, vlada prilično zanimanje.

Trener Ivić oprezno najavljuje utakmicu: „Jedni druge ne poznajemo, pa i ta činjenica ima svoje draži. Ishod će svakako biti neizvjestan. Za sastav konkuriraju Stipanov (Fazli), Mazzarolli, J. i N. Nemetz, Smojver, Prpić, Merle, Mijolović, Kuna, Butorac, Matešković, Njegovan, Xhelladini, Rubčić, Begić, Natešković i E. Petrović.“

Srijeda kada treba biti na Gradskom stadionu. Pobjednici Kupa NS PGŽ za sezonu 2017. sigurno su to zaslužili.

S. Lončarić

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top