Nogometaši Crikvenice na vrućem gostovanju u Senju
Objavljeno: 30.08.2017.
U prvom kolu IV HNL NS Rijeka bilo je obilje iznenađenja, ali i golova.

Mreže su se tresle 39 puta, ćak 4,87 puta po utakmici. Jadikovali su treneri pogotovo iz klubova koji dolaze iz turističkih središta, jer su na teren izveli vrlo skromne i nespremne sastave. Dečki rade...

Sedam dana kasnije situacija se neće nimalo bitnije poboljšati. Sezona se je odužila, a bodovi će na kraju nedostajati. Subota donosi priliku za neke popravke, ako se bude što imalo popravljati.

Lošinj nakon velikog posrtaja na Čikatu odlazi u goste mladićima Funtane, koja već ima prve bodove okrijepe sa šansama da startni učinak bude iznad svih očekivanja uspješan.

Derbi kola je na Krimeji, gdje momčad trenera Danila Butorovića još uvijek ima noćne more sa utakmice iz Otočca, dok razigrani Grobničan dolazi po podebljanje bodovnog salda. I klima oko kluba je više nego obećavajuća...

Novajlije Borac i Vihor, tražiti će eliksir života. U Bakru su ostali i jednu utakmicu bez isključenog Mladena Čućića, a i Vihor se traži. E Enigma . tko će naći bod(ove).

Uljanik je do odlaska na Valbrunu slovio kao pritajeni favorit, usprkos statusu novajlije u ligi. A žuti su tjedan uoči ulaska u prvenstvo ozbiljno ojačali igrački kadar. Sunovrat je bio bolan i izrazito snažan. Cres je sa pokerom pravih znalaca skoro pred Pulom.

Halubjan je na stadionu Adelije Bebe Haramija bio u vrlo slabom izdanju, koje teško da se može ponoviti. Ovaj tjedan neznatno će pomoći u regeneraciji momčadi trenera Nenada Sušnja. Mladost iz Fažane na startu prvenstva ostavila je nedefiniran dojam. Igra i rezultat sa obiljem amplituda u samo 90 minuta igre.

Na Lonji je usprkos velikom iznenađenju koju je u prvom kolu priredila momčad Tomislava Lopca, ipak Naprijed favorit protiv Otočca. Kreatori igre sredine terena u sastavu Marina Mikca igraju dobar i lepršav nogomet, a napadačima se distribuiraju korisne lopte sa očima.

U Senju su uskoci izraziti favoriti, jer je Crikvenica jako kasno počela zatvarati roster, koji se je uoči prvenstva opet počeo osipati. Trener Teo Ivić rijetko ima priliku na treningu ugledati potreban broj igrača, čak i za igru na dva mala gola.

Vinodol kreće u Rovinj tek u srijedu. Igrač, kapetan i trener Marijan Tomić u subotu potpisuje još jedan (trajni) ugovor sa Adrijanom - pred oltarom. Zlu ne trebalo, mladoženja je u Fažani pocrvenio, pa će utakmicu na Valbruni mirno odgledati iz gledališta.

Parovi 2. kola (2. rujan, 17,30): Borac - Vihor, Uljanik - Cres, Halubjan - Mladost (F), Orijent 1919 - Grobničan, Naprijed - Otočac, Nehaj -Crikvenica, Funtana - Lošinj, Rovinj - Vinodol (6.9. - 17,30).

S. Lončarić