Četvrta po redu "Trka oko Krka"
Objavljeno: 18.09.2017.
U organizaciji jedriličarskih klubova "Jadro" iz Selca i "Burin" iz Novog Vinodolskog, u petak 8.9. u 19:00 je u Selcima startala četvrta po redu "Trka oko Krka".

Unatoč lošijoj vremenskoj prognozi i nekoliko odustajanja sa startne liste, okupilo se 18 brodova. To je malo manje nego prošle godine, ali smo zadovoljni. Domaće klubove su predstavljale tri posade predvođene Miljenkom Žanićem, Brankom Blaževićem i Veselkom Mutavgjićem.

Ove godine vozilo se iz Selca do Novoga, u smjeru suprotnom od kazaljke na satu. Na startu je bila bonaca, koja je prevladavala tijekom noći, a na sjeverom djelu regatnog polja i dobar dio drugog dana. Teški uvjeti za sporije brodove i dva odustajanja.

Drugi dio subote obilježilo je jugo, koje je u noći pojačalo, te primoralo još jedan brod na odustajanje. Uzbudljivo nadmetanje u vrhu poretka je kulminiralo u završnim miljama, kada "DSK" uspijeva obraniti prvu poziciju i prošlogodišnju pobjedu. Drugo mjesto zauzima "Fly 4" a treće "Oštro". "Lucia X" u završnici nadoknađuje veliki zaostatak i prestiže "Malinsku" u borbi za četvrtu poziciju.

Teški uvjeti za jedrenje i regata sporija od očekivanog. Zadnji brod u cilj je ušao nakon 30 sati i 7 minuta jedrenja. Mali broj odustajanja potvrdio je da su posade došle spremne.

Velike pohvale četrnaestogodišnjoj Nikolini Jurinčić i tročlanoj posada jedrilice "Petra", koja je uspješno predstavljala crikvenički "Val".

 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top