Jedriličari JD Vala umorni od penjanja na postolja
Objavljeno: 18.09.2017.
LUKA GREGOVIĆ BRONČANI NA PRVENSTVU HRVATSKE DO 12 GOD. ZA KLASU OPTIMIST.

Nakon Ursuline srebrne medalje od prije tjedan dana, ponovno veliki uspjeh jedriličara LUKE GREGOVIĆA člana Jedriličarskog društva „VAL“ .

Luka Gregović je osvojio BRONČANU MEDALJU na PH do 12 god. za klasu Optimist.

Osim Luke na PH nastupila je i Barbara Perušić koja je u konačnici završila na 51. mjestu, ali je u konkurenciji natjecatelja do 10 god. zauzela 2. mjesto.

Prekrasno vrijeme i uvjeti na regatnom polju u prva dva dana regate obilježili su ovogodišnje izdanje Otvorenog prvenstva Hrvatske u jedrenju za mlađe kadete (U12) za klasu Optimist, koje se od 8. do 10. rujna održalo u Sv. Marini.

Na regatu je pristiglo 110 natjecatelja iz Italije, Slovenije, Njemačke, Turske i Hrvatske. 

Ukupno kroz tri dana odrađeno je četiri plova, prvog dana regate odjedrena su dva plova po buri jačine 16 čvorova, dok je drugog dana nakon kratkotrajnog čekanja na kopnu regatni odbor pozvao flotu na more po jugozapadnjaku jačine 15 čvorova. Trećeg dana, najmlađe jedriličarke i  jedriličare dočekalo je jako jugo te se zbog takvih uvjeta na more nije išlo te su konačni rezultati proglašeni oni od dan ranije.

Jedriličarsko društvo „VAL“ jako je sretno i ponosno na rezultate svojih jedriličara, a posebno na odličnom uspjehu Luke koji je osvojio BRONČANU MEDALJU, te nastavio kontinuitet osvajanja medalja naših jedriličara na PRVENSTVIMA HRVATSKE.
Luki je to 2. medalja sa PH a tek mu je 11 godina( Prvu je osvojio 2016god.).

Ove godine na dva PRVENSTVA HRVATSKE osvojena su dva odličja što je veliki uspjeh.

S. Lončarić

 


Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica.

Top