Danas su predstavnici Hrvatskog košarkaškog saveza, Grada Crikvenice, Turističke zajednice Grada Crikvenice i Košarkaškog kluba "Crikvenica" na konferenciji za medije predstavili program U20 Europskog prvenstva u košarci za muške koje će se u crikveničkoj sportskoj dvorani odvijati od 8. – 15. srpnja.

            Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Organizacijskog odbora Crikvenica Senko Smoljan istaknuo je kako je velika čast biti jedan od gradova-domaćina ovako značajnog prvenstva te istaknuo uspješnu suradnju s Hrvatskim košarkaškim savezom. „Crikvenica je nadaleko poznata kao grad sporta, što potvrđuje i domaćinstvo ovako značajnog prvenstva, kao i činjenice da u crikveničkoj sportskoj dvorani treniraju i košarkaška reprezentacija, da Hrvatski rukometni savez već godinama u Crikvenici održava rukometni kamp… organizacija ovako značajnog prvenstva veliki je projekt za naš grad, no u suradnji s HKS-om, TZG Crikvenice i Košarkaškim klubom „Crikvenica" prvenstvo u Crikvenici će biti na najvišem organizacijskom nivou“, rekao je dogradonačelnik Smoljan.

 

            Stručni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza i dopredsjednik Organizacijskog odbora Hrvatska Boris Jakimenko najavio je gostovanje osam izvrsnih mladih reprezentacija u Crikvenici – Grčke, Turske, Letonije, Litve, Češke, Srbije, Crne Gore i Ukrajine te istaknuo da je ovo prvenstvo drugo najjače u Europi, odmah iza turskog. Službeno otvaranje Prvenstva održat će se u srijedu, 7. srpnja s početkom u 22:00 h na Trgu Stjepana Radića, kada će njime prodefilirati sve ekipe. Otvaranju će nazočiti i predstavnici FIBA-e, a prvenstvo će svečano otvoriti gradonačelnik Damir Rukavina.

            Dopredsjednik Košarkaškog kluba „Crikvenica“ Dino Mandžuka naglasio je veliki značaj ovoga prvenstva za Crikvenicu kao turističku destinaciju, ali i značajno središte sportskih događanja u cijeloj regiji. Istaknuo je veliki angažman košarkaša KK „Crikvenica“ te organizatora kojima je ujedno zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj suradnji.

Voditeljica TD Crikvenica Gordana Jelenović najavila je da će uoči otvaranja, istoga dana u 20:00 sati u atriju Hotela „International“ biti otvorena izložba „Dražen Petrović – košarkaški Mozart“ koja će se moći razgledati do 15. srpnja, za cijelo vrijeme trajanja prvenstva. Izložba će sadržavati kronološki presjek Draženove košarkaške karijere, ali i nekoliko njegovih osobnih predmeta.

Cijela će večer otvaranja proteći u primorskom ugođaju, uz klapu „Tramuntana“ i autohtone primorske delicije, a košarkaške ekipe će na trg dopratiti grupa „Samba ispod volte“.

            Za sve one koji propuste neke od utakmica, za cijelo vrijeme trajanja prvenstva, na trgu ispred Gradske knjižnice bit će postavljen video zid na kojemu će se emitirati isječci najboljih trenutaka utakmica koje su se održale prethodnog dana.

            Dnevna karta za sve utakmice iznosi 30,00 kn, a može se kupiti u Turističkoj zajednici Grada Crikvenice, u Kavani „Toš“ i na ulazu u Gradsku sportsku dvoranu.

            Prve utakmice na rasporedu su u četvrtak, 8. srpnja. U 14:30 sati igraju Ukrajina i Letonija, u 16:45 sati Crna Gora i Litva, u 19:00 sati Češka i Grčka, a u 21:15 sati Turska i Srbija. Cjelokupni raspored utakmica pogledajte na internetskom portalu Grada Crikvenice www.crikvenica.hr.

 

 

Top