P1020073Gradonačelnik Damir Rukavina i zamjenik gradonačelnika Senko Smoljan jučer su na svečanom prijamu u Gradskoj upravi pozdravili dobrovoljne darivatelje krvi, članove Gradskog društva Crveni križ Crikvenica koji su dali krv stotinu i više puta. Tim su povodom Nikola Udovičić, Želimir Mihalić i Dubravko Jeličić nedavno primili odlikovanja od predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića.

Gradonačelnik Rukavina je istaknuo kako je upravo zahvaljujući predanosti darivatelja krvi Crikvenica jedan od vodećih centara humanosti u Primorsko-goranskoj županiji, ali i šire, što je postignuće kojim se svakako treba ponositi. „Grad Crikvenica će u Sabor RH uputiti prijedlog da se dobrovoljnim darivateljima krvi koji su dali krv više od sto puta dodijele povlaštene mirovine jer smatram da darivatelji to doista zaslužuju, i još više od toga. Darivanje života i nade je neprocjenjivo“, naglasio je gradonačelnik.

    U ime Gradskog društva Crveni križ, Marina Baričević je također čestitala jubilarcima istaknuvši kako su članovi crikveničkog Crvenog križa izuzetno aktivni u organiziranju akcija dobrovoljnih darivanja krvi te kako su pravi ambasadori humanosti. Posebno je značajno što je Predsjednikova odlikovanja dosad dobilo 11 darivatelja s područja grada Crikvenice, a iduće godine će ih dobiti još četiri, što je izuzetan broj za manji grad kao što je naš. Prijam kod Predsjednika čekaju Nedeljko Car, Miljenko Brozičević, Milorad Hajnić i Tihomir Jurić, a jubileju se bliži i Ivica Katnić sa trenutnih 75 darivanja.

            Darivatelji krvi su istaknuli kako je edukacija mladih o dobrobitima darivanja krvi izuzetno značajna te da veseli što se akcijama darivanja krvi svake godine odaziva sve veći broj mladih. „Mladi trebaju znati zbog čega je važno i potrebno darivati krv“, naglasili su jubilarci. Većina ih je počela davati krv u mladosti i nakon prve akcije – više nisu stali. Krv će nastaviti darivati, kažu, dok god to bude moguće, i nadaju se da će njihovim stopama krenuti i generacije mladih darivatelja.

P1020069P1020070P1020071P1020074P1020075P1020076P1020077

Top