×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/primopredaja_dizala
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/primopredaja_dizala

P1020127Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegovi suradnici danas su Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Crikvenici donirali dizalo za osobe s posebnim potrebama. Sredstva za kupnju dizala Grad Crikvenica je dobio na natječaju koje je raspisalo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, a radi se o iznosu od 55.300 kn. Dizalo namijenjeno olakšavanju mobilnosti osobama s posebnim potrebama podnosi težinu od čak 115 kg i prenosivo je, što znači da se može instalirati u bilo koju zgradu, na sve vrste stepenica. Gradonačelnik Rukavina je prilikom primopredaje istaknuo kako mu je drago što su učenici s posebnim potrebama upravo na inicijativu Grada dobili dizalo koje će im olakšati kretanje i pohađanje nastave. Ravnateljica Deana Čandrlić-Zorica u ime škole je zahvalila Gradu na donaciji dizala i financiranju asistenata u nastavi koji  djeci s posebnim potrebama pomažu u nastavi i pri kretanju. Grad će, usprkos recesiji i sveprisutnim uštedama, nastaviti financirati njihov angažman i u 2011. godini.

Nakon glazbenog dijela svečanosti u kojemu su sudjelovali učenici škole, održana je i prezentacija funkcioniranja dizala na kojemu se prva stepenicama popela mala Adrijana. Dizalo će uvelike olakšati školsku svakodnevicu njoj i njezinome prijatelju Pavlu, te mnogim budućim generacijama školske djece s posebnim potrebama.

 {gallery}primopredaja_dizala{/gallery}

Top