×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/proracun
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/proracun

dsc01129Gradska vijećnica je u ponedjeljak bila premale za sve koji su se odazvali Javnoj tribini na kojoj je predstavljen Proračun Grada Crikvenice za 2011. godinu. Veliki broj građana s interesom je pratio izlaganje gradonačelnika Damira Rukavine i njegovih suradnika koji su na jednostavan i sažet način predstavili sve najvažnije odrednice Proračuna za 2011. godinu. Građane je najviše zanimala realizacija kapitalnih projekata, ali i financiranje javnih potreba, odnosno socijale, školstva, zdravstva i sporta.

Proračun za iduću godinu iznosi oko 84 milijuna kn i manji je od ovogodišnjega za dva i pol posto, što je posljedica otežanih gospodarskih uvjeta. Usprkos recesiji, Grad Crikvenica će iduće godine izdvojiti značajna sredstva u razvoj komunalne infrastrukture, poticanje gospodarstva te održavanje standarda javnih potreba. grad Crikvenica u idućoj će godini nastaviti subvencionirati kamatu poduzetničkih kredita, predviđeno je smanjenje spomeničke rente, a nova Odluka o porezima i Izmjena odluke o komunalnom doprinosu također predviđaju olakšice za lokalne poduzetnike koji rade cijele godine. U suradnji s Turističkom zajednicom Primorsko-goranske županije, Grad Crikvenica će subvencionirati letove u Zračnu luku Rijeka s ciljem poticanja turizma.

Jedan od najznačajnijih projekata u idućoj godini svakako je uređenje Trga Stjepana Radića, odnosno težnja da Crikvenica napokon dobije centar grada. Značajna sredstva bit će uložena u pripremu projektne dokumentacije. Planiran je i otkup „Stare škole“ koja je sada u vlasništvu „Agrokora“ u koju bi se smjestili Muzej Grada Crikvenice, Gradska knjižnica i Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“. Značajna sredstva bit će uložena u uređenje škole i vrtića u Jadranovu, planira se plinofikacija buduće Poduzetničke zone te izgradnja romskog naselja te uređenje šetnice uz potok Dubračinu.

Znatna sredstva će biti uložena i u razvoj kulturnog turizma, konkretno valorizacijom arheološkog lokaliteta „Igralište“, a u zimskim će mjesecima grad ponovno oživjeti kroz bogati program maškara u velikom karnevalskom šatoru na Parkiralištu „Petak“ pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice.

{gallery}proracun{/gallery}

Top