×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/mup
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/mup

P1030841Crikvenicu su danas posjetili ministar unutarnjih poslova Slovačke Republike Daniel Lipšic, glavni ravnatelj Policije Oliver Grbić te Tomislav Dizdar, načelnik Policijske uprave primorsko-goranske. Sastali su se se načelnikom PP Crikvenica Ivicom Žunićem, a uslijedio je i sastanak s gradonačelnikom Damirom Rukavinom i suradnicima u prostorijama Gradske uprave.

Ministar Lipšic je ovom prigodom prvi put posjetio Crikvenicu povodom obilaska policijskih službenika Slovačke Republike koji ovoga ljeta borave u Crikvenici. Zahvalio je Gradu Crikvenici i PP Crikvenica na kvalitetnim uvjetima rada policajaca te ga je zanimalo sigurnosno stanje u gradu za vrijeme turističke sezone.

Gradonačelnik Rukavina je gostima poželio dobrodošlicu u Crikvenicu te istaknuo uspješnu suradnju Grada s Policijskom postajom Crikvenica. Istaknuo je: “Sigurnosno stanje u Gradu Crikvenici je na visokom nivou čak i u vrijeme najvećih ljetnih gužvi, za što je najviše zaslužan kvalitetan rad policijskih službenika. Prema redovitim načelnikovim izvješćima, Crikvenica je jedan od gradova s najnižom stopom kriminaliteta i najmanjim brojem ovisnika u Primorsko-goranskoj županiji, na što smo izuzetno ponosni.”

 Nakon sastanka su se gosti s domaćinima prošetali Crikvenicom i ispred Gradske knjižnice susreli sa slovačkim policajcima koji ovoga ljeta borave i ureduju u Crikvenici u sklopu projekta suradnje.

Ravnatelj Grbić je pohvalio suradnju između policija Republike Hrvatske i Slovačke Republike, istaknuvši kvalitetu projekta uredovanja policajaca iz europskih zemalja u turističkim mjestima na Jadranu za vrijeme ljetne sezone. U projekt su se ove godine uključile četiri nove prijateljske policijske organizacije (uz 11 postojećih) – Ukrajina, Italija, Slovenija i Srbija. Slovačka se u projekt uključila 2008. godine, a do danas je duž jadranske obale boravilo 26 slovačkih policajaca.

{gallery}mup{/gallery}
Top