×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/crikven1/public_html/images/sjednica
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/sjednica

P1030942Povodom Dana Grada Crikvenice, 14. kolovoza je u Osnovnoj školi Zvonka Cara održana svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj su nazočile delegacije gradova prijatelja iz Hrvatske i inozemstva, zamjenica župana PGŽ Nada Turina Đurić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, te drugi ugledni gosti.  Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina održao je prigodan govor u kojemu je posebno  istaknuo kapitalne projekte od posebnog značaja za Grad Crikvenicu, između ostalih, uređenje Trga Stjepana Radića, izgradnju romskog naselja te izgradnju marine nautičkog turizma. Napomenuo je da su u tijeku i pregovori s Vladom Repblike Hrvatske u svezi rješavanja imovinsko pravnih odnosa tvrtke "Jadran" d.d. u stečaju, te istaknuo da se i u ovim otežanim okolnostima rada, zajedničkim trudom svih turističkih subjekata mogu postići izvrsni turistički rezultati. Istaknuo je i nedavno osnivanje Odbora za gospodarstvo  ciljem unaprjeđivanja gospodarskih aktivnosti u Crikvenici. Gradonačelnik je crikveničkim poduzetnicima, obrtnicima te udrugama civilnog društva i sportskim klubovima zahvalio na uspješnoj suradnji tijekom prošle godine te čestitao Dan Grada Crikvenice i blagdan Vele Gospe, zaštitnice Crikvenice.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Ženska klapa „Sveta Jelena“ iz Dramlja, a dodijeljene su i Godišnja nagrada Grada Crikvenice te Nagrada Grada Crikvenice za životno djelo. Godišnju nagradu dobio je Ronilački centar „Mihurić“ za iznimno dostignuće i značajan doprinos razvitku gospodarskog života grada Crikvenice u protekloj godini, a nagradu za životno djelo primio je Stanko Antić – Peverin, za iznimna dostignuća i značajan doprinos razvitku društvenog života, očuvanju kulturne baštine te ugledu grada Crikvenice. Stanko Antić je u prigodnom govoru povodom dobivanja nagrade najavio skoro objavljivanje svoje najnovije knjige o graditeljskim starinama Vinodola. U sklopu sjednice otvorena je i izložba crikveničkog fotografa Bojana Crnića „Crikvenica u objektivu“. Fotografije se od 17. kolovoza do 30. rujna 2011. mogu razgledati u prostorijama Gradske uprave Grada Crikvenice, svakim radnim danom od 08:30 do 15:00 sati.

{gallery}sjednica{/gallery}

Top